ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι-«κλειδί» ενόψει της συνέχειας για Απόλλωνα και ΑΕΚ Λάρνακας

Ντέρμπι-«κλειδί» ενόψει της συνέχειας για Απόλλωνα και ΑΕΚ Λάρνακας

Ένα δυνατό ματς περιλαμβάνει το πρόγραμμα  της Κυριακής (08/12, 18:00), το οποίο θα διεξαχθεί στο Τσίρειο στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας.

Απόλλωνας και ΑΕΚ, αναμετρούνται με μοναδικό στόχο τη νίκη, με τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα λόγω έδρας, αλλά και επειδή στα τελευταία παιχνίδια έχουν βρει τον καλό τους εαυτό και θέλουν πάση θυσία να συνεχίσουν την αντεπίθεση τους, για να ξαναμπούν με αξιώσει στο «κόλπο» του τίτλου, διεκδικώντας μέχρι τέλους τις πιθανότητες που τους αναλογούν.

Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος όλων στο Κολόσσι, αφού δεν αρκούνται μόνο στην εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου…

Ο Απόλλωνας είναι στην 5η θέση με 17 βαθμούς και αν κερδίσει προσπερνάει ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, ανεβαίνει τρίτος με 20 πόντους και θα είναι στο -7 από την πρωτοπόρο Ανόρθωση, την οποία υποδέχεται στο Τσίρειο την επόμενη (13η) αγωνιστική και θα έχει την ευκαιρία να μειώσει στο -4 τη διαφορά! Οπόταν, όλοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα του αγώνα με την ΑΕΚ…

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει περάσει από «κόσκινο» την ομάδα της Λάρνακας, ξέρει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της, ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πλάνο του στους παίκτες του και είναι βέβαιος πως για ένα ακόμη παιχνίδι, ο Απόλλωνας θα πιάσει τα γνωστά υψηλά στάνταρ απόδοσης του, για να προσθέσει ακόμη τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του.

Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή την αγωνιστική για τον Κύπριο τεχνικό, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Ρομπέρζ, Ψύχα και Αγκίρε που έμειναν εκτός αποστολής.

Στην αντίπερα όχθη, η νίκη είναι μονόδρομος και για την ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και ψάχνει εδώ και καιρό ένα… «ξέσπασμα» που θα επαναφέρει την ομάδα στο σωστό δρόμο και θα της δώσει άλλο αέρα και δυναμική ενόψει της συνέχειας.

Οι Λαρνακείς είναι στην 6η θέση με 15 βαθμούς, προέρχονται από δύο σερί ήττες και μόλις μία νίκη (επί της ουραγού Δόξας και αυτή με την… ψυχή στόμα) στα τελευταία έξι (!) παιχνίδια τους, αποτελέσματα που έφεραν γκρίνια, μουρμούρα και αμφισβήτηση από την «κιτρινοπράσινη» εξέδρα, γι΄ αυτό και άπαντες στην ομάδα θέλουν να βάλουν «φρένο» στις αποτυχίες, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα.

Βέβαια, και η ισοπαλία στο Τσίρειο, αν έρθει, δεν θα είναι αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι στον φορμαρισμένο Απόλλωνα, όμως πρώτιστος στόχος της ΑΕΚ είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί…

Έχοντας «σκανάρει» τον τρόπο παιχνιδιού του Απόλλωνα στις τελευταίες αγωνιστικές ο Βάσκος τεχνικός, αναμένεται να δώσει έμφαση στην τακτική και στο πως θα εξουδετερώσει τα ατού των «κυανολεύκων», για να μην τους αφήσει να κάνουν το παιχνίδι τους και θα προσπαθήσει να τους «κτυπήσει» στις αδυναμίες τους.

Το θετικό γι΄ αυτόν, είναι ότι το απουσιολόγιο πλέον έχει αρχίσει να αδειάζει, αφού οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν υπολογίζονται, είναι οι τραυματίες Ακοράν και Σπόλιαριτς και ως εκ τούτου, τα χέρια του δεν θα είναι «δεμένα» στον καταρτισμό του αγωνιστικού του πλάνου…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top