ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξ.Κωνσταντίνου: Μια κυβέρνηση πρέπει να κρίνεται με βάση τα έργα της και τις προτεραιότητές της

Ξ.Κωνσταντίνου: Μια κυβέρνηση πρέπει να κρίνεται με βάση τα έργα της και τις προτεραιότητές της

Η Βουλευτής ΔΗΣΥ Ξένια Κωνσταντίνου δήλωσε την Τρίτη(10/12) ότι στη βάση της ιδεολογικής προσέγγισης του ΔΗΣΥ επιτεύχθηκε η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη της οικονομίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για την ίδια φιλοσοφία την οποία επέλεξαν οι πολίτες με την εντολή που έδωσαν στην πολιτική ηγεσία.
 

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, η κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «μια κυβέρνηση πρέπει να κρίνεται με βάση τα έργα της και τις προτεραιότητές της».

Ο ΔΗΣΥ, είπε, «δεν απέκρυψε τον πυρήνα των ιδεολογικών του αρχών. Την ανοιχτή ελεύθερη οικονομία, το φιλελεύθερο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, την προώθηση των φορολογικών ελαφρύνσεων ως εργαλείο ανάπτυξης, τη βιώσιμη και συνετή διαχείριση των δημόσιων και το κοινωνικό μοντέλο ενίσχυσης και προστασίας των ευάλωτων ομάδων».

Η αντιπολίτευση, πρόσθεσε η Βουλευτής ΔΗΣΥ, «έχει διαφορετική αντίληψη και διαφορετικές αρχές, έτσι ασκεί ως εκ του ρόλου της ισοπεδωτική κριτική». Αλλά, σημείωσε η ίδια, «η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη της οικονομίας βασίστηκαν στη δική μας προσέγγιση, στη δική μας πολιτική και στη δική μας φιλοσοφία».

Η κ. Κωνσταντίνου έκανε λόγο για τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές οι οποίες γίνονται μεγάλων μεταρρυθμίσεων, με ειδική αναφορά στο ΓεΣΥ, τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και την επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία. «Μια διακυβέρνηση που θέλει να κοιτάζει προς το μέλλον, αυτονόητα επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία», είπε, προσθέτοντας ότι η σημερινή αυτό το κάνει πράξει με ένα νέο εθνικό σύστημα διακυβέρνησης της πολιτικής αυτής προτεραιότητας».

Σε αναφορά της στο Κυπριακό κάλεσε όλους να μην ξεχάσουν ότι «πάνω και κύρια η βασική ευθύνη του πολιτικού συστήματος είναι να πετύχουμε το συντομότερο τη λύση  της ομοσπονδίας, που να επανενώνει το νησί μας και να καθιστά την πατρίδα μας ισχυρή και γέφυρα ασφαλείας για την περιοχή για την Ευρώπη και τον κόσμο».

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top