ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντρέας Κυπριανού: Δυστυχώς το ΑΚΕΛ συνεχίζει την πολιτική διολίσθηση τον μηδενισμό και την ισοπέδωσε

Αντρέας Κυπριανού: Δυστυχώς το ΑΚΕΛ συνεχίζει την πολιτική διολίσθηση τον μηδενισμό και την ισοπέδωσε

Δυστυχώς το ΑΚΕΛ συνεχίζει την πολιτική διολίσθηση, τον μηδενισμό και την ισοπέδωση, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αντρέας Κυπριανού, ο οποίος είπε πως μια ιστορική πολιτική δύναμη του τόπου ξέμεινε από πολιτικές προτάσεις και ανέσυρε την προπαγάνδα, τον λαϊκισμό και τη σκανδαλοθηρία.


Κατά την ομιλία του ενώπιον της συνεδρίας της Ολομέλειας, για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Κυπριανού απάντησε στα όσα ακούστηκαν χθες από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, κατά τη δική του ομιλία για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε σχέση με το Κυπριακό, είπε ότι «αφού δεν πείσαμε κανέναν σε αυτά που λέγαμε για δύο και πλέον έτη ότι ο κ. Αναστασιάδης ευθύνεται για την κατάρρευση των συνομιλιών στον Κραν Μοντανά, αφού δεν πείσαμε κανέναν ότι δεν είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, αλλά η Τουρκία που δεν θέλει επανέναρξη του διαλόγου, αφού δεν πείσαμε κανέναν ότι ο Ερντογάν θα άλλαζε μετά τη συνταγματική αλλαγή στην Τουρκία, αφού δεν έπεισαν κανένα ότι ο Ερντογάν θα άλλαζε μετά τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, τώρα  έχουν το νέο επιχείρημα ότι δηλαδή η Τουρκία εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζει, δηλαδή τις πολιτικές των κανονιοφόρων, γιατί λέει έχει αποενοχοποιηθεί και γι’ αυτό φταίει ο Νίκος Αναστασιάδης».

Διερωτήθηκε «πόσο επιφανειακές είναι πλέον οι προσεγγίσεις αυτού του κόμματος για να πείσει τους ψηφοφόρους του», επεσήμανε,για να σημειώσει ότι το ΑΚΕΛ «υποβαθμίζει συνεχώς την αξία των τριμερών συνεργασιών με βάση ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις».

«Άρα και πάλι πάνω από το συμφέρον της πατρίδας και τα συμφέροντα που συγκλίνουν επιλέγουμε το κόμμα αντί τον τόπο», είπε.

Σε σχέση με τα όσα λέχθηκαν χθες από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τη δημόσια υπηρεσία, ο κ. Κυπριανού είπε «αν συνεχίσουμε με αυτές τις λογικές αυτοί που παράγουν χρήμα θα είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που το καταναλώνουν», για να προσθέσει ότι το ΑΚΕΛ συνεχίζει στις ίδιες πρακτικές, εγκλωβίζοντας δυστυχώς και τα υπόλοιπα κόμματα.

Όσον αφορά τα περί «διαφθοράς στον δημόσιο τομέα», ο κ. Κυπριανού είπε: «Για όνομα του Θεού. Εσείς που καταδικάσετε, καταψηφίσατε τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα μας μιλάτε εμάς για τις συμπεριφορές του δημοσίου τομέα και κατακρίνεται γι΄ αυτό την κυβέρνηση και ζητάτε παραιτήσεις;»

Αναφορικά με το στεγαστικό, ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για ένα «μεγάλο παραμύθι» που έχει βαρεθεί να το ακούει. «Ευθύνεται», είπε, «η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ γιατί έχουν πάει ψηλά τα ενοίκια. Μα δεν είναι αυτή η πολιτεία που αποφάσισε να κάνει την Κύπρο Περιφερειακό Κέντρο Παιδείας; Πολλές χιλιάδες ξένοι φοιτητές φοιτούν στα πανεπιστήμια της Κύπρου. Θα πρέπει να τους στεγάσουμε».

Συνέχισε λέγοντας πως «θέλουμε να κάνουμε την Κύπρο Περιφερειακό Κέντρο Υγείας», για να διερωτηθεί ακολούθως αν «ξέρετε πόσοι εργάζονται στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, όχι Κύπριοι πολίτες», και πως πρέπει να στεγαστούν και αυτοί.

Είπε ακόμα ότι «θέλουμε δυνατή τουριστική βιομηχανία» και ότι «δεκάδες χιλιάδες που εργάζονται στον τουριστικό τομέα θα πρέπει να στεγαστούν.

Επίσης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ έχει ευνοήσει στα πλαίσια μιας δικής του πολιτικής και χιλιάδες αιτητές πολιτικού ασύλου, διαχωρίζοντας τους οικονομικούς μετανάστες. «Και αυτούς πρέπει να τους στεγάσουμε. Αυτή είναι η ζήτηση», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι αν δούμε την προσφορά «μετά το 2010 τίποτα δεν κτίζεται στην Κύπρο, γιατί έχει  καταρρεύσει οι οικοδομική βιομηχανία από το 2009 και μετά οι τράπεζες κατέρρευσαν και σήμερα δυσκολεύονται να δανείσουν»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top