ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να μην αναθεωρηθεί η βασική φιλοσοφία του ΓεΣΥ, ζητά η ΔΕΟΚ

Να μην αναθεωρηθεί η βασική φιλοσοφία του ΓεΣΥ, ζητά η ΔΕΟΚ

Την προσδοκία ότι η πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής για σύσκεψη των κομμάτων με στόχο την συζήτηση των προβλημάτων του ΓεΣΥ δεν θα οδηγήσει σε αμφισβήτηση και αναθεώρηση της βασικής φιλοσοφίας της μεταρρύθμισης, εκφράζει η ΔΕΟΚ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΟΚ εκφράζει παράλληλα ανησυχία για το γεγονός ότι πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν εγκαταλείψει τις απαράδεκτες θέσεις τους για εισαγωγή πολυασφαλιστικού σχεδίου υγείας.

«Ενώ αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η μεταρρύθμιση έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία κάποιοι εκμεταλλεύονται δυσκολίες και προβλήματα που είναι διαχειρίσιμα για να την σκοτώσουν εν τη γενέσει της» αναφέρεται. 
 
Η ΔΕΟΚ, προστίθεται, δεν πρόκειται να αποδεχθεί ρυθμίσεις και αλλαγές στην φιλοσοφία του ΓεΣΥ που στηρίζεται στην καθολικότητα και αλληλεγγύη και προάγει την ίση μεταχείριση όλων των πολιτών στην πρόσβασή στις υπηρεσίες υγείας.
 
Αναφέρεται ακόμη ότι προβληματισμοί και ανησυχίες που αφορούν την αποτελεσματική εφαρμογή μιας τόσο μεγάλης μεταρρύθμισης είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν, «είναι απαράδεκτο όμως να αποτελούν όχημα για την επίτευξη αλλότριων σκοπών».

Η ΔΕΟΚ καλεί τα κόμματα να στηρίξουν την διαδικασία αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων ώστε να αποτελέσουν την πραγματική ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ.  Ταυτόχρονα τα καλεί να στηρίξουν τον ΟΑΥ στην δύσκολη προπαρασκευαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για εισαγωγή της δεύτερης φάσης της μεταρρύθμισης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top