ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Ομήρου σε πολίτες να βοηθούν το έργο της Αστυνομίας

Έκκληση Ομήρου σε πολίτες να βοηθούν το έργο της Αστυνομίας

Μήνυμα προς την κοινωνία και τους πολίτες ότι πρέπει να επαγρυπνούν και να γρηγορούν, παρέχοντας πληροφορίες και στοιχεία, τα οποία θα διευκολύνουν το έργο της Αστυνομίας τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή της μάστιγας των ναρκωτικών, έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του, μετά από επίσκεψη στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ο κ. Ομήρου εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής να στήριξη οποιεσδήποτε νομοθετικές πρωτοβουλίες είτε προέρχονται από την πλευρά της κυβέρνησης, είτε προέρχονται από προτάσεις νόμου βουλευτών πολιτικών κομμάτων, που θα διευκολύνουν το έργο της ΥΚΑΝ.

“Η Βουλή”, είπε, “είναι πάντοτε πρόθυμη να εγκρίνει πιστώσεις, που κατατίθενται από την πλευρά της κυβέρνησης για αγορά εξοπλισμού ή και τη σωστή περαιτέρω στελέχωση της υπηρεσίας”.

Αναφερόμενος στην πρόταση νόμου για την ταυτοποίηση των κατόχων τηλεφωνικών προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας, ο κ. Ομήρου είπε ότι θα ψηφιστεί από τη Βουλή  αμέσως μετά την ανάπαυλα των διακοπών του Πάσχα, προσθέτοντας ότι αυτό είναι δεδομένο διότι έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Επιτροπή Συγκοινωνιών και έχουν υιοθετηθεί και οι σχετικές προτάσεις της Νομικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, σημείωσε ότι εάν υπάρχουν προτάσεις ή παρατηρήσεις από πλευράς της Αστυνομίας, για τροποποιήσεις περαιτέρω, η Βουλή θα είναι στη διάθεσή της.

“Αναμένουμε από τη Νομική Υπηρεσία και ευρύτερα από την Εκτελεστική Εξουσία να καταθέσει αυτή τη νομοθεσία, για να προχωρήσει η Βουλή να σας δώσει αυτό το όπλο, ώστε να μπορέσετε πιο αποτελεσματικά να επιτελείται το έργο και την αποστολή σας”, είπε.

Εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του Νομοθετικού Σώματος για τις πολλές επιτυχίες που έχει σημειώσει η ΥΚΑΝ στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, καθώς και για τις τελευταίες επιτυχίες για τον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμησή του για το συνολικό έργο που επιτελείται τόσο για την πρόληψη όσο και για την καταστολή της μάστιγας των ναρκωτικών και δήλωσε πως είναι χρέος της πολιτείας να συνδράμει το έργο της ΥΚΑΝ.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ανέφερε ότι ο ρόλος της ΥΚΑΝ δεν εξαντλείται στον τομέα της καταστολής, αλλά επεκτείνεται στον τομέα της πρόληψης, προσθέτοντας ότι εκεί επιτελείται ένα εξίσου σημαντικό έργο και ότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, σε σχέση με τις παραπομπές που γίνονται νέων εξαρτημένων ανθρώπων.

“Η οικονομική κρίση έχει σίγουρα επιδράσει και στο αστυνομικό σώμα, αλλά παρόλα αυτά με υπομονή και επιμονή και άρτιο επαγγελματισμό και αφοσίωση από τα μέλη της ΥΚΑΝ έχουμε τα αποτελέσματα που έχουμε”, συμπλήρωσε.

Είπε ακόμα ότι ως Αρχηγός θεωρεί καθήκον και υποχρέωση του να αναφέρει ότι θα πρέπει να δοθούν και στην Αστυνομία Κύπρου τα νομικά εργαλεία, τα οποία υπάρχουν εδώ και κάποια χρόνια στη διάθεση των Αστυνομιών των κρατών μελών της ΕΕ σε ό,τι αφορά την  καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και των ναρκωτικών.

“Δεν υπάρχει άλλος τρόπος”, είπε, “για να θωρακίσουμε την κοινωνία μας από το οργανωμένο έγκλημα και τα ναρκωτικά, που επηρεάζουν πρώτιστα το πιο σημαντικό κύτταρο της κοινωνίας μας, τους νέους”.

Ο Διοικητής της ΥΚΑΝ Γαβριήλ Γαβριήλ είπε από την πλευρά του ότι η παρουσία του Προέδρου της Βουλής δίδει το θάρρος στα στελέχη και μέλη της Υπηρεσία να συνεχίσουν τον αγώνα που έχουν αναλάβει.

Συνεχάρη τα στελέχη και τα μέλη της ΥΚΑΝ, που κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, προχωρούν και το έχουν δείξει με ψηλούς στόχους, ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη, έτσι ώστε να υπάρχουν τα αποτελέσματα για την κοινωνία, όπως τα έχει θέσει η πολιτική μας ηγεσία.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, τον Πρόεδρο της Βουλής ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top