ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διανύουμε μία σημαντική εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από τεχνολογικά άλματα, είπε ο Πρ. Βουλής

Διανύουμε μία σημαντική εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από τεχνολογικά άλματα, είπε ο Πρ. Βουλής

Διανύουμε μία σημαντική εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από τεχνολογικά άλματα και καινοτόμες τάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους ωθούν σε αναζήτηση νέων οριζόντων και σε έρευνα σε διεθνές επίπεδο, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό του στην απονομή των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών Βιομηχάνων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής.

«Παράλληλα, η εφαρμογή νέων μορφών τεχνολογίας, αποσκοπεί και εγγυάται τη βελτιστοποίηση διαδικασιών, την αποκεντρωμένη και αποτελεσματική διαχείριση δεδομένων και πληροφοριών και τη διασφάλιση διαφάνειας των συναλλαγών, ενώ παράλληλα δύναται να συμβάλει στη ψηφιακή μεταμόρφωση των σύγχρονων κοινωνιών, στο επίπεδο του ιδιωτικού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα», πρόσθεσε.
 
Σήμερα, συνέχισε ο κ. Συλλούρης, για 13η χρονιά βραβεύονται οι ιδέες, οι εφαρμογές, τα οράματα στα οποία κάποιοι πίστεψαν, υλοποίησαν και εφάρμοσαν με επιτυχία.
 
«Βραβεύουμε ανθρώπους που κοπίασαν, που πάλεψαν και πέτυχαν. Η καινοτομία είναι η κινητήριος δύναμη, η οποία μετατρέπει μία επιχείρηση, έναν οργανισμό, μία ομάδα, ακόμη και μία χώρα σε ενεργό διαμορφωτή των οικονομικών και τεχνολογικών εξελίξεων. Είναι η πτυχή η οποία δίνει απαντήσεις και λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα, δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές αποτελώντας βασική παράμετρο ανταγωνιστικότητας μιας επιχείρησης ή μιας χώρας», συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Συλλούρης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, συμπορευόμενη με το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ρεύμα αλλαγής και προόδου, επιχειρεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, σε επίπεδο επιχειρήσεων, εταιρειών, υπηρεσιών και επενδύσεων, υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές και διαδικασίες.
 
«Το μείζον ζήτημα της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης και των επιδράσεών της στην Κύπρο, έχει απασχολήσει έντονα τη Βουλή των Αντιπροσώπων τα τελευταία δύο χρόνια, η οποία, αφουγκραζόμενη το κάλεσμα των καιρών, ανέλαβε πρωτοβουλίες, ώστε να συνεισφέρει δραστικά και αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό της κυπριακής κοινωνίας, με τη συνεργασία άλλων εμπλεκομένων φορέων», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Συλλούρης είπε ότι στο πλαίσιο ενθάρρυνσης ενεργειών για συμμετοχή της Κύπρου στην τεχνολογική αυτή επανάσταση, η Βουλή έχει προωθήσει μία φιλοκαινοτόμο τάση, προκειμένου να εκφραστούν και να εφαρμοστούν τάχιστα και ομαλά νέες τεχνολογίες, πρακτικές και δραστηριότητες.
 
«Στο πλαίσιο αυτό, η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στη σύνταξη και εφαρμογή μίας Εθνικής Στρατηγικής για την Κύπρο με τίτλο: ‘Αποκεντρωμένες Τεχνολογίες (Blockchain)’. Η πλήρης εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας Blockchain στον τρόπο λειτουργίας κρατικών και ιδιωτικών υπηρεσιών, αναμένεται να αλλάξει ριζικά τις δομές, τον τρόπο οργάνωσης και τη λειτουργία της κοινωνίας μας», ανέφερε.
 
Όπως είπε, με την προώθηση στρατηγικών κατάρτισης στις ψηφιακές δεξιότητες και με τη θέσπιση των απαραίτητων υποδομών, θα επιτευχθεί η ενεργός και χωρίς αποκλεισμούς συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων. «Αντιλήψεις, πρακτικές και διαδικασίες θα μετασχηματιστούν, αναδιοργανώνοντας άρδην την κυπριακή οικονομία, τη βιομηχανία και τη διοίκηση, καθώς και την καθημερινή ζωή των Κυπρίων πολιτών. Παράλληλα προωθείται η υιοθέτηση ενός νέου ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου Έρευνας και Καινοτομίας όπως και του «e - entrepreneur». Το φιλόδοξο όραμά μας είναι η ανάδειξη της Κύπρου σε περιφερειακό πόλο αριστείας, έρευνας και καινοτομίας», κατέληξε ο κ. Συλλούρης. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top