ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έστειλε τον υπάλληλό του για να αποφυλακίσει τρία άτομα – Δεν έλεγε με τίποτα το όνομά του

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έστειλε τον υπάλληλό του για να αποφυλακίσει τρία άτομα – Δεν έλεγε με τίποτα το όνομά του

Συνέβη κι αυτό στις Κεντρικές Φυλακές την περασμένη εβδομάδα…

Όπως πληροφορούμαστε, πολίτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και αρνείτο πεισματικά να αποκαλύψει τα στοιχεία του, διευθέτησε την αποφυλάκιση τριών κρατουμένων στο σωφρονιστικό ίδρυμα, αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα, στον χώρο των φυλακών μετέβη υπάλληλός του, ο οποίος ενεργώντας κατ΄ εντολήν του εργοδότη του, κατέβαλε το συνολικό ποσό των 5.000 ευρώ για να αποφυλακιστούν τρία πρόσωπα που είχαν καταλήξει εκεί λόγω εκκρεμούντων ενταλμάτων προστίμου.

Μάταια οι τελευταίοι ρωτούσαν να πληροφορηθούν για τον ευεργέτη τους. «Τουλάχιστον να ξέρουμε ποιόν να ευχαριστούμε» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ένας εκ των τριών. Ωστόσο, οι οδηγίες του ευεργέτη ήταν ρητές και σαφείς: Να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Ανάλογο ερώτημα είχαν διατυπώσει και δεσμοφύλακες, όμως, ούτε αυτοί έλαβαν απάντηση.

Είχαν αφήσει χρήματα στην πύλη των Φυλακών το 2016…
Εδώ να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα. Προ τριετίας ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, είχαν αφήσει φακελάκια με χρήματα στην πύλη των Κεντρικών Φυλακών λέγοντας πως ήθελαν να αποφυλακιστούν πρόσωπα που κρατούνταν λόγω χρεών. Είχαν τονίσει στους δεσμοφύλακες ότι επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι και ότι δεν έχουν κάποια προτίμηση για το ποιος θα αποφυλακιστεί, παρά μόνο ήθελαν να βοηθήσουν κάποιους να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους. Έτσι κι έγινε, καθώς η εισφορά ‘αποφυλάκισε’ έναν ηλικιωμένο κι έναν νεαρό που είχαν καταλήξει στη φυλακή λόγω ενταλμάτων προστίμου.

Σύντομα αναμένεται η αποφυλάκιση κρατουμένων με Προεδρική Χάρη. Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η σχετική λίστα να βρίσκεται στα χέρια της διεύθυνσης των Φυλακών. Αέρα ελευθερίας θα αναπνεύσουν πρόσωπα που κατέληξαν στη φυλακή και πληρούν τους όρους που έχουν τεθεί (π.χ. έκτιση μισού χρόνου ποινής μέχρι τέλη Δεκεμβρίου).

Η Προεδρική Χάρη αναμένεται να αποφορτίσει και το σωφρονιστικό μας ίδρυμα, η Διευθύντρια του οποίου, Άννα Αριστοτέλους, είχε πρόσφατα αποστείλει επιστολή επισημαίνοντας το πρόβλημα του «υπερπληθυσμού στις Κεντρικές Φυλακές».

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top