Εννέα εικαζόμενες επικίνδυνες περιοχές εκκαθαρίστηκαν στην Κύπρο, ανακοίνωσε η UNFICYP

Εννέα εικαζόμενες επικίνδυνες περιοχές εκκαθαρίστηκαν στην Κύπρο, ανακοίνωσε η UNFICYP

Την εκκαθάριση εννέα εικαζόμενων επικίνδυνων περιοχών σε κάθε πλευρά του νησιού, ανακοίνωσε την Τρίτη 17/12κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης στην έδρα του ΟΗΕ, o Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Stéphane Dujarric.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Ντούζαρικ ανέφερε ότι  η Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο (UNFICYP) ανακοίνωσε την εκκαθάριση εννέα εικαζόμενων επικίνδυνων περιοχών σε κάθε πλευρά του νησιού, συνολικής επιφάνειας 210 τετραγωνικών μέτρων.

Αυτό το μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, είπε, συμφωνήθηκε και από τους δύο ηγέτες στις 26 Φεβρουαρίου 2019, ως μέρος της δέσμευσής τους για μια Κύπρο χωρίς νάρκες.

Πρόσθεσε, επίσης,  η Ειρηνευτική Δύναμη επαινεί τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που έδειξαν και οι δύο πλευρές για την ταχεία εκκαθάριση αυτών των 18 περιοχών, τηρώντας παράλληλα τα Διεθνή Πρότυπα Δράσης για τις Νάρκες, όπως ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν από την Υπηρεσία Δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τις Νάρκες (UNMAS).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ξεκινούν συναντήσεις με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία ουσίας»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ξεκινούν συναντήσεις με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία ουσίας»

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν. Η συνάντηση φιλοξενείται στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE