ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα παιδιά εμβολιάστηκαν στην Καλιφόρνια μετά τη νομοθεσία για μη ιατρικές εξαιρέσεις

Περισσότερα παιδιά εμβολιάστηκαν στην Καλιφόρνια μετά τη νομοθεσία για μη ιατρικές εξαιρέσεις

Περισσότερα παιδιά εμβολιάστηκαν στην Καλιφόρνια μετά τη νομοθεσία για μη ιατρική εξαίρεση στους εμβολιασμούς που πέρασε το 2016, αναφέρεται σε μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα(23/12), στο περιοδικό PLOS Medicine. Την μελέτη εκπόνησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Το ποσοστό των παιδιών που επιστρέφουν στο σχολείο σε ηλικία πέντε ετών μέχρι σήμερα με τους εμβολιασμούς έφτασε από 94,5% το 2015 σε 97,8% μετά την έναρξη ισχύος του νόμου στην Καλιφόρνια το 2016.

Το ποσοστό των παιδιών που λαμβάνουν απαλλαγή γιατρού, για ιατρικούς λόγους, αυξήθηκε από 0,2% σε 0,6%. Ωστόσο, η αύξηση αυτή αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη μηδενική μείωση των μη ιατρικών εξαιρέσεων , λόγω θρησκευτικών ή προσωπικών λόγων.

Ο νόμος πέρασε μετά την επιδημία ιλαράς στην Disneyland στα τέλη του 2014.

Μια άλλη επιδημία ιλαράς έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018-19, και έπληξε γύρω στους 1,600 ανθρώπους. Ήταν το μεγαλύτερο ξέσπασμα από το 1992 και πολλοί από εκείνους που επλήγησαν ήταν μη εμβολιασμένα μέλη ορθόδοξων εβραϊκών κοινοτήτων, κυρίως στη Νέα Υόρκη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top