ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Εξερράγη στον αέρα ελικόπτερο που μετέφερε πολιτικούς – Νεκρός ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού

Μαλαισία: Εξερράγη στον αέρα ελικόπτερο που μετέφερε πολιτικούς – Νεκρός ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή της στη συντριβή ενός ελικοπτέρου κοντά στην πρωτεύουσα, της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bernama, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο  πως είδαν το ελικόπτερο να εκρήγνυται στον αέρα πριν συντριβεί στο έδαφος αργά το βράδυ του Σαββάτου, στην πόλη Σεμενγίχ έξω από την Κουάλα Λουμπούρ.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού, το ελικόπτερο μετέφερε προσκεκλημένους που επέστρεφαν από τη δεξίωση για το γάμο της κόρης του Νατζίμπ.

Μαλαισιανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν επίσης πως ο προσωπάρχης του Νατζίμπ, ο Αζλίν Αλίας, και ο βουλευτής Τζαμαλουντίν Τζαρτζίς, πρώην πρεσβευτής της Μαλαισίας στις ΗΠΑ, είναι μεταξύ των νεκρών από τη συντριβή.

Ο Νατζίμπ δήλωσε χθες το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου πως οι ερευνητές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να διαλευκάνουν τα αίτια της συντριβής.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Τζαμαλουντίν είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση στενών δεσμών ανάμεσα στη Μαλαισία και τις ΗΠΑ. Ο Τζαμαλουντίν ήταν επίσης ένα στέλεχος της Εθνικής Οργάνωσης Ενωμένων Μαλαισιανών του Νατζίμπ, του κόμματος που ηγείται του συναπσισμου που κυβερνά την Μαλαισία από την ανεξαρτησία της το 1957.

Οι άλλοι τέσσερις που σκοτώθηκαν ήταν ο επιχειρηματίας Ταν Χουάτ Σεάνγκ, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, ο συγκυβερνήτης και ένας σωματοφύλακας.

Πηγή: Prothothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top