ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικές εκλογές: Τα κόμματα της Αγγλίας έγιναν οίκοι του Game of Thrones!

Βρετανικές εκλογές: Τα κόμματα της Αγγλίας έγιναν οίκοι του Game of Thrones!

Μία χιουμοριστική νότα στις επερχόμενες Βρετανικές εκλογές έδωσε η εταιρεία design Μοο, παρομοιάζοντας τα πολιτικά κόμματα με οίκους της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones που ξεκινάει την 5η σεζόν της στις 12 Απριλίου.

Ετσι το Γουεστμίνιστερ έγινε «Γουεστιμινίστερος», ως μνεία στο Γουέστερος και κάθε οίκος αντιπροσωπεύει ένα κόμμα: τους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον το Εργατικό του Εντ Μίλιμαντ, τους Ελεύθερους Δημοκράτες του Νικ Κλεγκ, το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ, τους πράσινους της Νάταλι Μπένετ, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας του Νικόλα Στέρτζον και το Plaid Cymru της Λιν Γουντ.

Φυσικά τις αφίσες συμπληρώνουν και τα ανάλογα λογότυπα, επίσης εμπνευσμένα από τους οίκους της δημοφιλούς σειράς:

Οίκος Κάμερον:«Ένας Τόρι πάντα πληρώνει τα χρέη του»
Ως παρωδία του Οίκου Λάνιστερ της σειράς που έχει ακριβώς το ίδιο μότο, επισημαίνει το θέμα της οικονομίας, στο οποίο εστιάζουν οι Συντηρητικοί.

Οίκος Μίλιμπαντ: «Αδελφοί στα Οπλα»
Το οικόσημό του είναι το τριαντάφυλλο των Εργατικών μεταξύ δύο διασταυρωμένων ξιφών, που συμβολίζουν τους δύο αδελφούς, Εντ και Ντέιβιντ Μίλιμπαντ που διεκδίκησαν την προεδρία του κόμματος.

Οίκος Κλεγκ: «The Kingmaker»
Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες που βοήθησαν στο σχηματισμό του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού και ίσως παίξουν ρόλο κλειδί για μία ακόμη φορά.

Οίκος Φάρατζ: «Κλείστε τις πύλες»
Το οικόσημο είναι το σύμβολο της λίρας «£» μέσα σε μία κλειστή μεσαιωνική θύρα σε φόντο μόβ. Το σύνθημα κάνει σαφή αναφορά στην πολιτική του UKIP σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης.

Οίκος Μπένετ: «Η Ανοιξη έρχεται»
Παρωδώντας το μότο των τηλεοπτικών Σταρκ «Ο Χειμώνας έρχεται», οι Μπένετ έχουν για έμβλημα μία υδρόγειο περιστοιχισμένη κατά τα 2/3 της από 12 λόγχες με φόντο σε αποχρώσεις του πράσινου.

Οίκος Στέρτζον: «Η βασίλισσα πέρα από το τείχος»
Παρωδώντας τον «βασιλιά πέρα από το τείχος» του Game of Thrones, το οικόσημο του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας μοιάζει με αυτό του Hadrian's Wall στη σειρά. Σχηματίζει με κίτρινα τούβλα το σύμβολο που μοιάζει με το εθνικό της λουλούδι της χώρας σε μαύρο φόντο.

Οίκος Γουντ: «Η μητέρα των Δράκων»
Παρομοιάζοντας την αρχηγό του κόμματος με την Ντανέιρις Ταργκάριεν, το κόμμα που προωθεί την ανεξαρτησία της Ουαλίας, έχει οικόσημο έναν κίτρινο δράκο με ουρά που καταλήγει σε ασφόδελο σε φόντο από αποχρώσεις του πρασίνου.

Πηγή: iefimerida.gr 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top