ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής 10/01 – ΓΕΣΥ και ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο προσκήνιο

Τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής 10/01 – ΓΕΣΥ και ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο προσκήνιο

Η καταρχήν αποδοχή του μνημονίου συνεργασίας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) για ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ, το θέμα της ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το εναρμονιστικό νομοσχέδιο το οποίο καθιστά υποχρεωτική την καταβολή Ταμείου Προνοίας σε όλους τους εργαζόμενους είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Παρασκευή 10/01.

Προβάλλονται επίσης οι ανησυχίες της ηγεσίας της Αστυνομίας για τον αριθμό και τη σοβαρότητα των τροχαίων δυστυχημάτων, η πρόθεση βουλευτών να καθιερώσουν τροχαία πρόστιμα ανάλογα με την επανάληψη της παράβασης και οι ανησυχίες ότι η Κύπρος θα βρεθεί στο στόχαστρο αν εμπλακεί στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας ενάντια στο Ιράν.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Και οι κλινικές στο ΓεΣΥ» και γράφει ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) αποδέχθηκε κατ΄ αρχάς μνημόνιο συναντίληψης που πρότεινε ο ΟΑΥ για την ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ. Αλλού αναφέρεται σε ισχυρισμούς του Πενταγώνου ότι κατερρίφθη κατά λάθος από ιρανικό πύραυλο το ουκρανικό Boeing στην Τεχεράνη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

«Δεκτός από το κράτος ο όρος των κλινικαρχών» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι η ΠΑΣΙΝ είπε το «ναι» στην πρόταση του ΟΑΥ για ένταξη στο ΓεΣΥ με δύο προϋποθέσεις που είναι οι κρατικές εγγυήσεις και η παραχώρηση διευκρινίσεων και στοιχείων από τον ΟΑΥ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανησυχεί η ηγεσία της Αστυνομίας για τον αριθμό και τη σοβαρότητα των τροχαίων δυστυχημάτων και αποφάσισε την εντατικοποίηση των ελέγχων. Αλλού ο «Π» γράφει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους το 2020 προβλέπονται μεταξύ 2-2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Άρον – άρον Ταμεία Προνοίας» «Ο Φιλελεύθερος» γράφει πως εναρμονιστικό νομοσχέδιο που έπρεπε να είναι σε ισχύ εδώ και καιρό και το οποίο καθιστά υποχρεωτική την καταβολή Ταμείου Προνοίας σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς εξαιρέσεις των επιχειρήσεων που προσφέρουν ήδη Ταμεία Προνοίας. Αλλού γράφει ότι βουλευτές θέλουν να δώσουν δεύτερη ευκαιρία σε παραβάτες οδηγούς αφού καθιερώνουν πρόστιμα ανάλογα με την επανάληψη της παράβασης και αυξάνουν εξώδικα για κάποιες κατηγορίες παραβάσεων. Ο «Φ» σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ζημιές δεκάδων χιλιάδων πατατών από την πολυομβρία.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Βήμα ένταξης στο ΓεΣΥ από κλινικές» και γράφει πως πράσινο φως έδωσε χθες ο ΠΑΣΙΝ σε καταρχήν αποδοχή του μνημονίου συνεργασίας με τον ΟΑΥ ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με κάθε νοσηλευτήριο ξεχωριστά. Αλλού η «Χ» γράφει ότι η Κύπρος θα βρεθεί στο στόχαστρο αν με οποιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας ενάντια στο Ιράν, προειδοποιεί την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη στην «Χ» της υποψήφιας δημάρχου Αγίας Νάπας Αιμιλίας Ευαγγέλου Ξύδια.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Τα γεγονότα ΄δικαιολογούν΄ ρόλο στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ» και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση πως η έκθεση για την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο θα περιλαμβάνει σημαντικά γεγονότα που θα δικαιολογούν την ανανέωση της εντολής για τη Δύναμη. Αλλού γράφει ότι οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει στην Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου με συμφωνία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απόφαση των ιδιωτικών κλινικών να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» με τίτλο «Εισβολή ΗΠΑ στην Κύπρο!» γράφει ότι παιχνίδια με τη φωτιά παίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ με τις στρατιωτικές διευκολύνσεις προς τους Αμερικανούς. Αλλού αναφέρει ότι οι κυβερνώντες "αντί να κυβερνήσουν με συμμόρφωση στους νόμους άρχισαν οργανωμένη πολεμική κατά του ΑΚΕΛ γιατί καταγγέλλει τα κακώς έχοντα". Επίσης η «Γ» γράφει ότι η Ομόνοια καταγγέλλει σε ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ τη διαφθορά και διαπλοκή στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

«Οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών Ελλάδος - Κύπρου» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» και γράφει ότι αυξάνονται οι φωνές που θεωρούν πλέον αδήριτη ανάγκη την έναρξη της συζήτησης για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνολικά έσοδα 88.031.141 ευρώ απώλεσε το κράτος για το 2019 από τις αγορές από τα κατεχόμενα για τη βενζίνη 95 και το πετρέλαιο κίνησης. Επίσης το «Π» γράφει ότι έχει ξεπεραστεί το φράγμα των 100.000 κατόχων κάρτας φιλάθλου αλλά τα γήπεδα είναι ακόμα άδεια.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top