ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαλένθια- Ολυμπιακός 91-93 : Ήταν κανονική ομάδα

Βαλένθια- Ολυμπιακός 91-93 : Ήταν κανονική ομάδα

Ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια… κανονικής ομάδας (μετά από καιρό). Παρά τις απουσίες του κατάφερε να περάσει από την έδρα της φορμαρισμένης Βαλένθια με 93-91 .Κάπως έτσι, παρέμεινε κοντά στην οχτάδα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται πλέον να αναλάβει την ομάδα από τον αγώνα με την Άλμπα (Τρίτη 14/1 στο ΣΕΦ).

Ο Ολυμπιακός ντουμπλάρισε τις νίκες του επί των Ισπανών και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 7-11. Η Βαλένθια υποχώρησε στο 8-10 καθώς μετρούσε τρεις συνεχείς νίκες.

O Ολυμπιακός, με περιορισμένο rotation προσπάθησε να πάει τον αγώνα σε χαμηλό ρυθμό και σε set παιχνίδι. Προσπάθησε να εμποδίσει την  Βαλένθια να τρέξει (καθώς το κάνει καλά στο γήπεδό της) και ταυτόχρονα να ελέγξει τα ριμπάουντ. Με την καλή του άμυνα στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να έχει το ρυθμό. Να έχει λίγα λάθη και εξαιρετική δημιουργία.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ρυθμού

Με το σκορ ισόπαλο στο δεκάλεπτο (16-16) ο Ολυμπιακός άρχισε να βάζει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του. Για πρώτη φορά πήρε μια διαφορά (35-29) ενώ απέμεναν 2’40’’ για το τέλος του ημιχρόνου. Η άμυνά του έκανε τη διαφορά. Στο τέλος του 20λεπτου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 39-36 έχοντας περιορίσει την επιθετική δράση της Βαλένθια.

Κυρίως είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να τρέξουν (είχαν μόνο 2 πόντους από αιφνιδιασμό). Τους οδήγησε σε λάθη (7 στο σύνολο για μόλις 4 ασίστ). Γενικά ο αγώνας πήγαινε καλά.

Ο ρυθμός ανέβηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, αν αναλογιστούμε ότι το επιμέρους σκορ ήταν 31-27 υπέρ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα πήραν και σημαντικές διαφορές (50-42 ενώ απέμεναν 6’22’’ ως το 30’). Με τον Κόνιαρη πρωταγωνιστή ο Ολυμπιακός ξέφυγε και με 10 πόντους διαφορά (53-43 στο 25’) και απαντούσε στα διλλήματα των Ισπανών.

Το τρίτο δεκάλεπτο σε up tempo

Με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και τον Ολυμπιακό στο 70-63 κάποιοι αριθμοί είχαν τεράστιο ενδιαφέρον. Όπως για παράδειγμα οι 20 ασίστ για μόλις 5 λάθη της ελληνικής ομάδας. Στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον υψηλό ρυθμό (31-27 το επιμέρους σκορ) οι Πειραιώτες έκαναν μόλις 1 λάθος ενώ είχαν 9 ασίστ. Επίσης σούταραν πολύ καλά (5/11 τρίποντα).

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έδειξε τις επιθετικές του αρετές, ως μεγάλος πρωταγωνιστής στο σημείο όπου ο Ολυμπιακός με 8-0 απάντησε στο… 7-0 της Βαλένθια. Οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν πάλι με 78-70 ενώ απέμεναν 6’42’’ για το τέλος του αγώνα. Ο Βεζένκοφ είχε ήδη φτάσει τους 15 πόντους.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη συγκέντρωσή τους, είχαν κακές επιλογές. Η Βαλένθια αντέδρασε στο black out του Ολυμπιακού και με σερί 9-0 πέρασε 79-78 ενώ απέμεναν 4’20’’ για το φινάλε.

Ολυμπιακός, Βεζένκοφ και Παπανικολάου

O Παπανικολάου… πήρε τα πάνω του και με δύο συνεχόμενα καλάθια έφερε τον Ολυμπιακό στο 82-80. To τρίποντο του Πρίντεζη (2’41” πριν το τέλος) έφερε την ελληνική ομάδα στο 85-80. Λίγο αργότερα (1’42” πριν το τέλος) ο Βεζένκοφ με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι έφερε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά στη νίκη (87-82).

Ο Σπανούλης (στα 59”) έστειλε πάλι τον Ολυμπιακό στο 89-84 αλλά απάντησε αμέσως ο Μαρίνκοβιτς (89-86). Ο Παπανικολάου αστόχησε σε λέι απ, αλλά ακολούθως οι Ισπανοί  πρώτα με τον Φαν Ρόσομ και μετά με τον Ντούμπλιεβιτς αστόχησαν επίσης.

Ενώ απέμεναν 10” για το τέλος ο Παπανικολάου είχε 0/2 βολές αλλά ο Πρίντεζης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και μαζί το φάουλ. Ο έμπειρος φόργουορντ του Ολυμπιακού με 2/2 βολές ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα

Πηγή: www.sportime.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top