ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραιτήθηκε ο Αντωνέλλος, δηλώνοντας «δεν θα συνεχίσω να προΐσταμαι καμιάς 'αχρείαστης' Υπηρεσίας»

Παραιτήθηκε ο Αντωνέλλος, δηλώνοντας «δεν θα συνεχίσω να προΐσταμαι καμιάς 'αχρείαστης' Υπηρεσίας»

Την παραίτησή του από τη θέση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων υπέβαλε ο Σπύρος Αντωνέλλος, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για δήλωση στην οποία φέρεται να προέβη ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, κατά τη διάρκεια υπηρεσιακής σύσκεψης, ότι δεν χρειαζόταν να υπάρχει η Υπηρεσία Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων.


Ο κ. Αντωνέλλος σε επικοινωνία με το ΚΥΠΕ παρέπεμψε σε δημοσίευσή του στην ιστοσελίδα Παιδεία news στην οποία προβαίνει σε απολογισμό με αφορμή την ολοκλήρωση του Α΄ Τετραμήνου και τις εξετάσεις του για την Α΄ Τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, «με όλα τα δυσλειτουργικά προβλήματα που και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί εντόπιζαν», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «από τα τέλη του Αυγούστου 2019 ο πρώην Υπουργός της Παιδείας, ο κ. Κώστας Χαμπιαούρης, μου ανέθεσε τα καθήκοντα Προϊσταμένου Υπηρεσίας Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων, ενώ ήδη είχα κάτω από την ευθύνη μου και την εποπτεία της Μονάδας ΤΠΕ, ως προϊστάμενος».

Τονίζει ότι « η νεοσυσταθείσα Υπηρεσία Συντονισμού των Εξετάσεων Τετραμήνων αποτελούταν από τον γράφοντα και τον αποσπασμένο φιλόλογο, κ. Παναγιώτη Δικαιάκο, ο οποίος εργάστηκε πολύ εντατικά και μεθοδικά, με κάθε τρόπο, ώστε να προλάβουμε τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που μας δόθηκαν».

«Με τέσσερις Λειτουργούς της Μονάδας ΤΠΕ»,  αναφέρει, «πραγματοποιήθηκε μια τιτάνια προσπάθεια, ώστε να είμαστε σε θέση να παραλαμβάνουμε τόσες πολλές σειρές θεμάτων, οδηγών διόρθωσης και διευκολύνσεων με έναν τρόπο που δεν υπήρχε ποτέ στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και να είμαστε σε θέση να προσερχόμαστε στην Υπηρεσία για είκοσι ημέρες και να αποστέλλουμε στις 06:00 το πρωί τα θέματα».

«Σαφώς και ικανοποιηθήκαμε απόλυτα από τον ασφαλή, έγκυρο και έγκαιρο τρόπο μετάδοσης των θεμάτων και όλων των σχετικών αρχείων που αφορούσαν τις εξετάσεις. Αποδείξαμε ότι δεν χρειαζόταν να ενοικιάσουμε κανένα ξενοδοχείο για τους θεματοθέτες αλλά και να μην γίνει καμιά κεντρική φωτοτύπηση θεμάτων και αποστολή τους με ενοικιασμένα αυτοκίνητα στα σχολεία όλης της Κύπρου, εξοικονομώντας μεγάλα οικονομικά ποσά για το κράτος».

Αναφέρει περαιτέρω ότι «πέρα λοιπόν από τα σεμινάρια προς τους Επιθεωρητές που παραγματοποίησα, σεμινάρια προς τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, αλλά κυρίως με την αγωνία για την εφαρμογή ενός συστήματος που δεν προϋπήρχε απολύτως τίποτα, με ιδιαίτερα αυξημένα καθήκοντα στο Υπουργείο και υποχρεώσεις που για να διεκπεραιωθούν χρειάζονταν όχι δύο αλλά τουλάχιστον πέντε υπάλληλοι, φτάσαμε στις 23 Δεκεμβρίου 2019».

«Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, τα προβλήματα που εντοπίστηκαν κατατέθηκαν σε πολυσέλιδη Έκθεση Πεπραγμένων από το Γραφείο Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων προς τον νέο Υπουργό Παιδείας, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, στις 23 Δεκεμβρίου. Κρίθηκε άκρως βοηθητική για να  μελετήσει τα γραφόμενα και να βοηθηθεί στο έργο που ανέλαβε να συνεχίσει ή και να μορφοποιήσει, ώστε το Β΄ Τετράμηνο να κυλήσει ομαλότερα  και να ληφθεί υπόψιν ότι την επόμενη χρονιά, όπου θα δίνει εξετάσεις και η Β΄ Τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, είναι αδύνατον αυτές να πραγματοποιούνται το μήνα Δεκέμβριο», προσθέτει.

Ο κ. Αντωνέλλος αναφέρει ότι «σε συνάντηση της Κλαδικής των Επιθεωρητών Μέσης Εκπαίδευσης, όπου εκτελώ χρέη Γραμματέα,  με τον Υπουργό Παιδείας, κ Πρόδρομο Προδρόμου, τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ, τον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, με εκπρόσωπο της ΠΑΣΥΔΥ και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου ΚΕΜΕ, με πολλή έκπληξη ακούσαμε τον κ. Υπουργό να λέει: ‘Θεωρώ ότι δεν χρειαζόταν να υπάρχει η Υπηρεσία Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων!’. Προσωπικά τον ρώτησα ‘πώς θα γίνονταν τότε όλα όσα αφορούσαν τον τρόπο εφαρμογής της αξιολόγησης των Τετραμήνων;’, η απάντηση του σεβαστού κ. Υπουργού, ήταν ακριβώς η εξής: ‘Το Υπουργείο!’»

«Δεν ξέρω αν ο κ. Προδρόμου ενημερώθηκε ποτέ από κάποιον ή τι πληροφορίες έλαβε για το τι έγινε στο ΥΠΠΑΝ από την αρχή της σχολικής χρονιάς και αν έχει μάθει πόσος κόπος είχε καταβληθεί για την εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης το οποίο δεν είχε καμία σχέση με όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια! Αυτό που ξέρω είναι ότι από την ημέρα ανάληψης των νέων του καθηκόντων δεν με κάλεσε ποτέ στο γραφείο του για  να με ρωτήσει οποιεσδήποτε πληροφορίες αφορούν το νέο σύστημα αξιολόγησης», αναφέρει.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «σαφώς απογοητευμένος από μια τέτοια δήλωση του νέου μας Υπουργού, δήλωσα στον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης ότι δεν θα συνεχίσω να προΐσταμαι καμιάς Υπηρεσίας ‘αχρείαστης’ κι επομένως τα καθήκοντα συντονισμού για την πορεία και τις εξετάσεις  του Β΄ Τετραμήνου, είναι καλό να ανατεθούν…’στο Υπουργείο!’. Άλλωστε, ουδείς αναντικατάστατος!».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top