ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο για την εκκίνηση της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας, η Επίτροπος Στ.Κυριακίδου

Στο Βερολίνο για την εκκίνηση της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας, η Επίτροπος Στ.Κυριακίδου

Στο Βερολίνο για την εκκίνηση της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας, θα βρεθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή η Επίτροπος αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, συνοδευόμενη από τον Επίτροπο αρμόδιος για θέματα Γεωργίας Janusz Wojciechowski.


Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, αύριο, η Επίτροπος Κυριακίδου θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας Jens Spahn και θα συμμετάσχει επίσης στην εκδήλωση υπογραφής της δήλωσης για "το 1 εκατομμύριο γονιδιώματα" συνοδευόμενη από τον υπουργό Spahn και την υπουργό Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας Anja Karlichzek.

Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, η Επίτροπος Κυριακίδου αναμένεται να μεταφέρει το μήνυμα πως η Κομισιόν ανακοίνωσε, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. ότι θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για την παραγωγή τροφίμων και τη συμβολή της στο περιβάλλον. Η ίδια, στο πλαίσιο της Νέας Πράσινης Συμφωνίας (Green New Deal) θα εργαστεί για ένα από τα βασικά δομικά της στοιχεία: "τη στρατηγική από το αγρόκτημα στο πιρούνι".

Η Επίτροπος θα ανακοινώσει ότι υιοθέτηση αυτής της στρατηγικής προβλέπεται να παρουσιαστεί αυτή την άνοιξη και οι προετοιμασίες συνεχίζονται, με στόχο μια παγκόσμια μετάβαση σε ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων το οποίο θα εξασφαλίσει, έως το 2030, υγιεινά και οικονομικά προσιτά τρόφιμα που προέρχονται από έναν υγιή πλανήτη.

Στόχος της Κομισιόν είναι να διασφαλίσει πως η ΕΕ θα γίνει το παγκόσμιο πρότυπο για την αειφορία και ότι τα τρόφιμά της θα παράγονται με ελάχιστο αντίκτυπο στη φύση.

Την Παρασκευή, και οι δύο Επίτροποι θα επισκεφθούν το περίπτερο της ΕΕ με τίτλο "από το αγρόκτημα στο τραπέζι" και θα διοργανώσουν διάσκεψη με θέμα "το μέλλον της παγκόσμιας παραγωγής χοιρινού κρέατος υπό την απειλή της αφρικανικής πανώλης των χοίρων".

Κατά τη διάσκεψη η Επίτροπος αναμένεται να τονίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης σε σχέση με την αφρικανική πανώλη των χοίρων, αλλά και το παγκόσμιο μέγεθος των κινδύνων, καθώς και τη συλλογική αποφασιστικότητα της ΕΕ για να τους αντιμετωπίσει.

Η Επίτροπος θα μεταφέρει το μήνυμα ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως είναι δυνατόν να καταπολεμήσουμε αυτή την ασθένεια, αλλά μόνο με την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων με τη συνεργασία και τη διασυνοριακή συνεργασία. Θα απευθύνει δε έκκληση για μια παγκόσμια και κοινή απάντηση, η οποία είναι απαραίτητη, ανεξαρτήτως του
πόσο ισχυρό είναι το σύστημά της ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top