Τμ. Μετεωρολογίας: Στους -6 στα ορεινά – Σε ισχύ η κίτρινή προειδοποίηση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τμ. Μετεωρολογίας: Στους -6 στα ορεινά – Σε ισχύ η κίτρινή προειδοποίηση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα αέρα θα επηρεάζει παροδικά την περιοχή μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 24/01.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 80 εκατοστά.

Tην Παρασκευή 24/01, θα παρατηρούνται αρχικά σε κάποιες περιοχές αυξημένες νεφώσεις, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος και θα παραμείνει ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, το πρωί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί 7 μποφόρ. Το απόγευμα θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά κυματώδης για να καταστεί αργά το απόγευμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ της Παρασκευής 24/01, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα ανατολικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 3 στα δυτικά και νότια παράλια και στους -6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός. Παγετός πιθανό να σχηματιστεί και σε περιοχές του εσωτερικού.

Το Σάββατο 25/01 και την Κυριακή 26/01 ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Τη Δευτέρα 27/01 ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Από το βράδυ της Πέμπτης 23/1 (21:00) τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. Στο σχετικό ενημερωτικό αναφέρεται ότι πολύ ισχυροί έως σφοδροί άνεμοι θα επηρεάσουν την Κύπρο, ενώ δεν αποκλείονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE