ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 26 Απριλίου οι «προεδρικές» εκλογές στα κατεχόμενα

Στις 26 Απριλίου οι «προεδρικές» εκλογές στα κατεχόμενα

Στις 26 Απριλίου αποφασίστηκε από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» να πραγματοποιηθούν οι «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η απόφαση λήφθηκε την Παρασκευή (24/01), και σύμφωνα με την «νομοθεσία», η προεκλογική περίοδος αρχίζει την 1η Μαρτίου.  H τελευταία μέρα καθορισμού των υποψηφίων των κομμάτων είναι η 17η Μαρτίου.  Στις 20 Μαρτίου θα ανακοινωθούν από το «συμβούλιο» προσωρινά οι υποψηφιότητες, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν στις 29 Μαρτίου.
 
Οι «εκλογικοί κατάλογοι» θα αναρτηθούν στις 22 Μαρτίου και η προεκλογική εκστρατεία θα αρχίσει επισήμως στις 31 Μαρτίου και θα λήξει στις 25 Απριλίου, μία μέρα πριν την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των «προεδρικών εκλογών». Δημοσκοπήσεις μπορούν να δημοσιεύονται μέχρι την 11 Απριλίου.  
 
Να σημειωθεί ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως και αυτή τη φορά θα υπάρξουν δύο γύροι εκλογών, με τον τελικό να διεξάγεται στις 3 Μαΐου.
 
Το 2015, οι «προεδρικές εκλογές» διεξήχθηκαν στις 19 Απριλίου ο πρώτος γύρος και στις 26 Απριλίου ο δεύτερος και τελικός γύρος με νικητή τον Μουσταφά Ακιντζί με ποσοστό 60,5% έναντι του ανθυποψηφίου του Ντερβίς Έρογλου.
 
Στις τότε «προεδρικές» ήταν 7 οι υποψήφιοι και το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε στο 62,2%, το χαμηλότερο όλων των «εκλογών».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top