ΥΓΕΙΑ

Σε κέντρα αριστείας αναβαθμίζονται οι κλινικές του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου

Σε κέντρα αριστείας αναβαθμίζονται οι κλινικές του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου

Σε κέντρα αριστείας αναβαθμίζει τις κλινικές του για νευρολογικές και γενετικές παθήσεις το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου αναφέρεται ότι «έχοντας ως βασικό πυλώνα της αποστολής του την παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ασθενείς με νευρολογικές και γενετικές παθήσεις, αποφάσισε να καθιερώσει τα κέντρα αριστείας και αναφοράς για νευρολογικές και γενετικές παθήσεις, τα οποία έχουν τύχει ή είναι στη διαδικασία αναγνώρισης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο».

Συγκεκριμένα, προστίθεται, έχουν δημιουργηθεί Κέντρο Νευρομυϊκών Παθήσεων, Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Συναφών Παθήσεων, Κέντρο Κινητικών Διαταραχών, Κέντρο Άνοιας, Κέντρο Επιληψίας και Κέντρο Ιατρικής Γενετικής.

Τα κέντρα αυτά, σημειώνεται, «βασίζονται στις ήδη οργανωμένες πολυθεματικές ομάδες και την εξειδίκευση που έχει καθιερωθεί στο ΙΝΓΚ τα τελευταία 30 χρόνια».

 «Οι αλλαγές στοχεύουν στην αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασθενών, που παραμένει ο πρώτιστος στόχος μας», αναφέρει ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Λεωνίδας Φυλακτού. 

«Η αναβάθμιση αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη της πλήρους διαπίστευσης των κλινικών υπηρεσιών που προσφέρουμε, από το διεθνή οργανισμό CHKS και είμαστε περήφανοι» συμπληρώνει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top