ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεξαγωγή έρευνας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς προτείνει η ΠΟΦΕΝ

Διεξαγωγή έρευνας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς προτείνει η ΠΟΦΕΝ

Διεξαγωγή επίσημης έρευνας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου για καταγραφή των απόψεων και κυρίως των αναγκών που έχουν οι φοιτητές, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, προτείνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ).

«Ως ΠΟΦΕΝ αντιλαμβανόμαστε και προβληματιζόμαστε για το ζήτημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί εκ των συμφοιτητών μας με το ζήτημα της μετακίνησης. Κυρίως λόγω και των ψηλών ενοικίων, πολλοί συμφοιτητές μας αναγκάζονται να μένουν αρκετά μακριά από τα Πανεπιστήμια και τα κέντρα φοίτησής τους. Αυτό καθιστά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ένα σημαντικό βοήθημα για τους φοιτητές. Ζητήματα όμως υπάρχουν και με τα λεωφορεία που κινούνται εντός των πόλων», αναφέρει η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της.
 
Σημειώνει ότι η έναρξη διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
 
«Για να διαδραματίσουμε όμως ένα βασικό  ρόλο στη δημόσια συζήτηση, είναι απαραίτητο να αποκομίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου στοιχεία, που θα μας βοηθήσουν όχι μόνο να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας, αλλά θα φανούν χρήσιμα στην εύρεση των ορθότερων λύσεων. Για τη συγκομιδή των πιο πάνω στοιχείων προτείνουμε τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας εκ μέρους της ΠΟΦΕΝ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου για καταγραφή των απόψεων και κυρίως των αναγκών που έχουν οι φοιτητές», προσθέτει.
 
Η ΠΟΦΕΝ αναφέρει ότι θέση της είναι οι φοιτητές επωφελούνται του εν λόγω μέτρου, μέσω της φοιτητικής ταυτότητας που ήδη εκδίδεται από τα πανεπιστήμια και παράλληλα να δοθούν κίνητρα για την έκδοσή της, όπως επίσης να ενσωματωθούν σε αυτή τυχόν διευκολύνσεις που μπορεί να προκύψουν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top