ΔΙΕΘΝΗ

ΜΑΔΡΙΤΗ-ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 130 επιβάτες - Τέρας ψυχραιμίας ο πιλότος έκανε βόλτες πάνω απο 2 ώρες

ΜΑΔΡΙΤΗ-ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 130 επιβάτες - Τέρας ψυχραιμίας ο πιλότος έκανε βόλτες πάνω απο 2 ώρες

Σοβαρό μηχανικό πρόβλημα αντιμετώπισε 30 λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφος της Air Canada.

 

Επιτυχημένη αναγκαστική προσγείωση με θετικά σχόλια για το χειρισμό απο τον πιλότο. Πάνω απο 3 ώρες έκανε βόλτες ώστε να καταφέρει να καταναλώσει αρκετά καύσιμα και να μπορεί να προσγειωθεί με ασφάλεια. 

Οπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ ένα σκέλος από το σύστημα προσγείωσης έσπασε και προκάλεσε βλάβη σε έναν κινητήρα με αποτέλεσμα το Boeing 767, που εκτελούσε δρομολόγιο από Μαδρίτη για Τορόντο, να κάνει δύο ώρες βόλτες πάνω από την ισπανική πρωτεύουσα, για να κάψει όσο το δυνατόν περισσότερα καύσιμα

Το αεροσκάφος, επέστρεψε εκτάκτως στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, από όπου αναχώρησε κάνοντας πρώτα βόλτες για τρεις περίπου ώρες πάνω από τη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 λεπτά με την απογείωση του αεροσκάφους ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και ζήτησε να του δώσουν διάδρομο για κατεπείγουσα προσγείωση.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο των πιλότων της Ισπανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους έσπασε και προκάλεσε ζημιά σε έναν από τους κινητήρες του.

Λίγο πριν τις 7 τοπική ώρα το απόγευμα, κατάφερε να προσγειωθεί με επιτυχία.

Εντομεταξύ όλοι οι επιβάτες κάνουν λόγο για τον άριστο χειρισμό του πιλότου και συγκυβερνήτη όσο καιτου πληρώματος αφού βοήθησαν τους 130 επιβάτες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.

Ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τους εξήγησε ότι θα πρέπει να κάνουν αναγκαστική προσγείωση πίσω στην Μαδρίτη. «Λοιπόν, καθώς έχουμε αρκετό βάρος όσον αφορά τα καύσιμα, πρέπει να απαλλαγούμε από λίγα καύσιμα πριν να μπορέσουμε να προσγειωθούμε. Και θα προσγειωθούμε σε λίγα λεπτά ακόμα. Όταν είμαστε έτοιμοι για την προσγείωση θα σας πληροφορήσουμε. Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και την υπομονή σας και σας ζητούμε να κάνετε πολλή ησυχία και πολλή υπομονή».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top