ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Λιλλήκα με την Σύμβουλο του Υπουργού Εξωτερικών για θέματα διάστασης φύλου

Συνάντηση Λιλλήκα με την Σύμβουλο του Υπουργού Εξωτερικών για θέματα διάστασης φύλου

Στην Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής θα θέσει το θέμα της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στην εξωτερική πολιτική, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος ενημερώθηκε από την Σύμβουλο του Υπουργού Εξωτερικών για θέματα διάστασης φύλου Τζόζη Χριστοδούλου σε σχέση με τις προσπάθειες του Υπουργείου επί του θέματος.

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών με την Σύμβουλο του Υπουργού Εξωτερικών για θέματα διάστασης φύλου, ο κ. Λιλλήκας, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, είπε ακόμη ότι θα καλέσει την κ. Χριστοδούλου να ενημερώσει όλα τα μέλη της Επιτροπής σε σχέση με το θέμα και θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής αλλά και στα μέλη της Επιτροπής «όπως δημιουργήσουμε ένα αντίστοιχο θεσμό στην Επιτροπή Εξωτερικών έτσι ώστε σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών να εισάξουμε και την κοινοβουλευτική πτυχή μέσα από αυτή την καινούργια διάσταση αφού έχουμε και εξωτερικές, ευρωπαϊκές αλλά και διεθνείς δράσεις ως κοινοβούλιο».
 
Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «αυτή η νέα διάσταση του ρόλου του φύλου μέσα από την εξωτερική πολιτική δημιουργεί νέα κανάλια επικοινωνίας αλλά και δράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών στην ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα».
 
«Μπορεί να εμπλουτίσει ευρύτερα τις προσπάθειες μας για προβολή και ανάδειξη της χώρας μας αλλά και να συμβάλουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία στο να βελτιωθεί πραγματικά η θέση και ο ρόλος της γυναίκας όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και εντός της ΕΕ και στην πολυταραγμένη περιοχή μας που έχει σημαντικά προβλήματα σε αυτό τον τομέα», πρόσθεσε.
 
Από την πλευρά της, η κ. Χριστοδούλου είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Λιλλήκα για την προσπάθεια του Υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην εξωτερική πολιτική και για τις προσπάθειες του Υπουργείου σε διεθνές, ευρωπαϊκό και μεσογειακό επίπεδο.
 
Η κ. Χριστοδούλου εξέφρασε την βεβαιότητα πως η Συμμαχία Πολιτών θα στηρίξει τις προσπάθειες του Υπουργείου, αφού η ισότητα των φύλων, όπως είπε, «είναι και προτεραιότητα του Κινήματος, ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να παίξει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top