ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αυστραλία ο Συλλούρης μετά από πρόσκληση των Προέδρων της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στην Αυστραλία ο Συλλούρης μετά από πρόσκληση των Προέδρων της Βουλής των Αντιπροσώπων

O Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπίας, αναχωρεί την Παρασκευή (07/02), για την Αυστραλία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης των Προέδρων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, Tony Smith και Scott Ryan.

Η επίσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, περιλαμβάνει επαφές σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο και άλλες δραστηριότητες στη Μελβούρνη, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Καμπέρα και το Σίδνεϊ.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι Βουλευτές Νίκος Τορναρίτης, Ανδρέας Φακοντής, Ζαχαρίας Κουλίας, Ηλίας Μυριάνθους, Λίνος Παπαγιάννης, Αννίτα Δημητρίου, Κώστας Κώστα και Μαρίνος Μουσιούττας.

Στην αποστολή συμμετέχει επίσης ο Μιχάλης Μιχαήλ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA). 

Στη Μελβούρνη, πρώτο σταθμό της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπία θα συναντηθούν, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Νομοθετικής Συνέλευσης της Πολιτείας της Βικτώριας, Colin Brooks, τον Σκιώδη Υπουργό Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμικότητας κNeil Angus, τη Βουλευτή Βικτώριας, Κατ Θεοφάνους και τον πρώην βουλευτή και Υπουργό, Θιο Θεοφάνους.

Ο κ. Συλλούρης θα προσφωνήσει, εξάλλου, επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνει το Κυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο της Αυστραλίας.

Στην πρωτεύουσα Καμπέρα, ο Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπία θα γίνουν δεκτοί από τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας, David Hurley. Θα έχουν επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής των Αντιπροσώπων Tony Smith και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Γερουσίας Scott Ryan και θα παραστούν σε μέρος των εργασιών των δυο Σωμάτων, όπου θα χαιρετιστεί η παρουσία τους από τους οικείους Προέδρους.

Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτή Anthony Albanese, με τον Πρόεδρο Tim Wilson, Αντιπρόεδρο Terri Butler και Μέλη της Ομάδας Φιλίας Αυστραλίας – Νότιας Ευρώπης, τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Μικτής Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Εμπορίου στο Ομοσπονδιακό ΚοινοβούλιοDavid Fawcett και Nick Champion καθώς και με την Σκιώδη Υπουργό Οικονομικών και Δημόσιας Υπηρεσίας, Γερουσιαστή Katy Gallagher, με την Σκιώδη Υπουργό Εμπορίου, Βουλευτή Madeleine King και με τον Υφυπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων, Βουλευτή Mark Coulton.

Η αντιπροσωπία θα πραγματοποιήσει, εξάλλου, συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της χώρας, με την Πρώτη Βοηθό Υπουργό για την Ευρώπη και Λατινική Αμερική Cathy Raper και την Επικεφαλής Διαπραγματευτή για τις σχέσεις Αυστραλίας - ΕΕ Alison Burrows.

Η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία Μάρθα Μαυρομμάτη, η οποία θα συνοδεύει τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπία της Βουλής καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή τους στην Καμπέρα. Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Βουλής θα καταθέσει, εξάλλου, στεφάνι στο Αυστραλιανό Μνημείο Πεσόντων στη διάρκεια ειδικής τελετής.

Τελευταίος σταθμός της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου και της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Αυστραλία θα είναι το Σίδνεϊ, όπου θα έχουν κοινή συνάντηση με τους Προέδρους των δυο Σωμάτων του Πολιτειακού Κοινοβουλίου της Νέας Νοτίου Ουαλίας Jonathan O`Dea (Κάτω Βουλή) και John Ajaka (Άνω Βουλή).

Ο Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπία θα συναντηθούν επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο. Θα έχουν επιπλέον συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Αυστραλίας – Ευρώπης Jason Collins, ενώ θα επισκεφθούν και το Ινστιτούτο Παιδικού Καρκίνου του Πανεπιστημίου Νέας Νοτίου Ουαλίας, όπου θα τύχουν ενημέρωσης από την Καθηγήτρια δρα Μαρία Καβαλλάρη.
 
Ο κ. Συλλούρης και η κοινοβουλευτική αντιπροσωπία θα έχουν, εξάλλου, εκτεταμένες επαφές με την ομογένεια και τους τοπικούς εκπροσώπους της, τόσο στην Καμπέρα, όσο και στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα απευθυνθεί στην ομογένεια με ομιλίες του στις αντίστοιχες πολιτείες που θα επισκεφθεί, στη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων, που θα οργανωθούν με την ευκαιρία της επίσκεψης. Θα πραγματοποιηθούν επίσης επαφές με εκπροσώπους της διασποράς άλλων φίλων χώρων, οι οργανώσεις των οποίων εδρεύουν στο Σίδνεϊ. Ο κ. Συλλούρης θα δώσει, τέλος, συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. 
 
Η αποστολή επιστρέφει στην Κύπρο στις 15 Φεβρουαρίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top