ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ.Παπαδάκης: Δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση του πειθαρχικού της ΕΔΕΚ - 'Με δυσφημούσαν με τον χειρότερο τρόπο'

Δ.Παπαδάκης: Δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση του πειθαρχικού της ΕΔΕΚ - 'Με δυσφημούσαν με τον χειρότερο τρόπο'

Δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση του πειθαρχικού της ΕΔΕΚ, λέει ο Δ. Παπαδάκης, κάνοντας λόγο για 'παρωδία'.

 


Ο Ευρωβουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην συνεδρία του πειθαρχικού συμβουλίου του κόμματος που είναι ορισμένη για αργότερα σήμερα, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος διώκεται γιατί κατάφερε να επανεκλεγεί Ευρωβουλευτής του κόμματος.
 
Σε συνέντευξη Τύπου το πρωί, ενώπιον υποστηρικτών του, ο κ. Παπαδάκης εκτόξευσε κατηγορίες κατά του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπολου, καταλογίζοντας του διχαστικές πρακτικές και νοοτροπίες.
 
Μίλησε για «άνευ προηγουμένου πολεμική εναντίον του», προσθέτοντας πως άτομα από το περιβάλλον του κ. Σιζόπουλου τον κατηγορούσαν «ακατάπαυστα προβάλλοντας ψεύδη και με δυσφημούσαν με τον χειρότερο τρόπο».
 
«Θα το κάνω σαφές: Kαμία αντικομματική συμπεριφορά μου δεν μπορεί να τεκμηριωθεί», είπε, και κάλεσε τον Πρόεδρο του Κινήματος να ανακαλέσει τις καταγγελίες του και να πάρει την απόφαση να καλέσει τα θεσμικά όργανα του κόμματο,ς να πλησιάσει τα παραιτηθέντα και τα αποστασιοποιηθέντα στελέχη και "να προχωρήσει μαζί με όλους μας σε μια πλήρη αναδιοργάνωση του Κινήματος".
 
Τόσο ο κ. Παπαδάκης όσο και ο συνήγορος υπεράσπισής του, Θεοφάνης Ανδρέου αναφέρθηκαν στο κατηγορητήριο, με τον κ. Παπαδάκη να σημειώνει πως ζητήθηκε όπως εξαιρεθούν μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου, η πραγματοποίηση ανοικτών συνεδριάσεων, αιτήματα που έχουν απορριfθεί, ενώ τα πρακτικά των συνεδριάσεων, όπως αμφότεροι ανέφεραν, τους δόθηκαν παραποιημένα.
 
«Όπως αντιλαμβάνεστε σε μια τέτοια διαδικασία δεν μπορώ να συμμετέχω κυρίως για λόγους αξιοπρέπειας. Γι’ αυτό και σήμερα αντί να παραστώ σε αυτή την αν μη τι άλλο άδικη και διάτρητη διαδικασία επιλέγω να απευθυνθώ στους πολίτες και να τους ενημερώσω όπως έχω καθήκον να πράξω για τους λόγους που δεν θ συμμετέχω στη διαδικασία αυτή», πρόσθεσε.
 
Παράλληλα, ο κ. Παπαδάκης διατύπωσε επικρίσεις κατά της ηγεσίας του Κινήματος ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα των προηγούμενων ευρωεκλογών.
 
Μετά τις Ευρωεκλογές, είπε, «δημιουργήθηκε η χρυσή ευκαιρία να κτίσει πάνω σε αυτό το αποτέλεσα και να αποταθεί στην κυπριακή κοινωνία. Αντ’ αυτού η ΕΔΕΚ γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής με τα εσωτερικά της προβλήματα».
 
«Ενώ η κυπριακή κοινωνία επέλεξε να είμαι ένας εκ των έξι εκπροσώπων της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δυστυχώς γίνομαι δέκτης εκδικητικών ενεργειών», πρόσθεσε.
 
Αναφέρθηκε σε «σωρεία παραιτήσεων» μελών του Πολιτικού Γραφείου, της Κεντρικής Επιτροπής και των θεματικών επιτροπών. «Αντί ο Πρόεδρος να εξετάσει το πρόβλημα και να αναλάβει πρωτοβουλίες αντιστροφής αυτής της πορείας δυστυχώς έβγαινε δημόσια και δήλωνε ότι όποιου δεν του αρέσει να πάρει το καπέλο του και να φύγει. Διχαστικές πρακτικές και νοοτροπίες σε αυτούς και σε μάς, καλλιέργησαν ένα βαθιά νοσηρό κλίμα εντός του κόμματος, ένας κλίμα που για να εξοβελιστεί προϋποθέτει την πραγματική λειτουργία με διάλογο και αλληλοσεβασμό», συμπλήρωσε.
 
«Αυτό το δρόμο δεν τον επέλεξα εγώ. Αναγκάζομαι να συμμετέχω σε μια τρωτή διαδικασία αναγκάζομαι να τοποθετηθώ δημόσια αναγκάζομαι να τοποθετηθώ δημόσια γιατί δεν μου έχουν αφήσει άλλη πλέον επιλογή με αυτή μου την πράξη θέλω να τονίσω τον κίνδυνο που διατρέχει η ΕΔΕΚ με αυτού του είδους συμπεριφορές», ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.
 
Ερωτηθείς για την κατηγορία που αντιμετωπίζει περί εργοδότησης ατόμου - ιδιοκτήτη μιας εταιρείας χρησιμοποιώντας κονδύλια του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Παπαδάκης μίλησε για «καθαρές συκοφαντίες ο οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».
 
Όπως είπε, πρόκειται για εταιρεία της οποίας στο παρελθόν ήταν μέτοχος και ότι η εταιρεία αυτή στεγαζόταν στον ίδιο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του. «Μετά την αδρανοποίηση της εταιρείας αυτής πήρα όλα τα γραφεία και τα χρησιμοποιώ ως το πολιτικό μου γραφείο».
 
«Είναι όλα νόμιμα, δέχθηκα και έλεγχο από την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών το 2015 και η αναφορά τους ήταν ότι ήμουν απόλυτα συνεπής με τους κανονισμούς οι οποίοι τίθενται από τις πολιτικές ομάδες και του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε.
 
Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Ανδρέου είπε πως υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για να αμφισβητηθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου.
 
«Είναι ένα επίσημο έγγραφο, ενδεχομένως να δοθεί στη δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες ημέρες», είπε, προσθέτοντας πως «είναι ένα δραστικό μέτρο το οποίο θεωρώ ότι εκθέτει ακόμη περισσότερο το Πειθαρχικό Συμβούλιο και τον παραπονούμενο σε αυτή την υπόθεση τον κ. Σιζόπουλο τους εκθέτει ανεπανόρθωτα εν πάση περιπτώσει θα το δείτε τις επέμενες ημέρες».

Ο κ. Ανδρέου μίλησε για «κατηγορίες που ξεπερνούν τα όρια της συκοφαντίας» και στάθηκε στη δημοσιοποίηση του κατηγορητηρίου από τους ίδιους, τους κατήγορους, όπως είπε. «Δηλαδή από το δικαστικό σώμα το οποίο θα δίκαζε, υποτίθεται, αμερόληπτα και δίκαια, προφανώς το έπραξαν για να δυσφημίσουν ακόμη περισσότερο τον κ. Παπαδάκη», κατέληξε.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top