ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πού θα πάει το «βιολί»; Έτσι, θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η… έξοδος στην Ευρώπη!

Πού θα πάει το «βιολί»; Έτσι, θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η… έξοδος στην Ευρώπη!

Μπορεί αυτό το σενάριο που κάνουμε λόγο στον τίτλο να ακούγεται… ακραίο και κάποιοι να το εκλάβουν και ως ανέκδοτο, αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αν ο ΑΠΟΕΛ συνεχίσει για πολύ ακόμα να παρουσιάζει τέτοια αποκαρδιωτική εικόνα όπως στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ, ειδικά από τη μέση και μπροστά, όπου η ομάδα φτιάχνει φάσεις με το… σταγονόμετρο, πόσο μάλλον να σκοράρει.

Τη δεδομένη στιγμή, ο ΑΠΟΕΛ είναι στο -5 από την πρωτοπόρο Ανόρθωση και το… ευτύχημα για τους πρωταθλητές, είναι ότι πάτησαν τις «πεπονόφλουδες» τόσο η Ομόνοια όσο και ο Απόλλωνας και ως εκ τούτου, η βαθμολογία στην κούρσα για τον τίτλο παρέμεινε αναλλοίωτη!

Αυτό βέβαια, σίγουρα… «χρυσώνει το χάπι», αλλά δεν λύνει τα προβλήματα που παρουσιάζει η ομάδα ειδικά τον τελευταίο καιρό με τον Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν στον πάγκο.

Και την ερχόμενη αγωνιστική (20η), ο ΑΠΟΕΛ θα κοντραριστεί με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, από τον οποίο αποκλείστηκε πρόσφατα στο κύπελλο με δύο ήττες και αν η ομάδα της Λευκωσίας συνεχίσει στο ίδιο προβληματικό τέμπο, είναι ορατό το ενδεχόμενο να δεχθεί ακόμη ένα «χαστούκι».

Απομένουν βέβαια ακόμα 13 αγωνιστικές, τρεις για το φινάλε του Β΄ γύρου και δέκα στα πλέι-οφ και τα πάντα μπορεί να ανατραπούν, όμως αυτός ο ΑΠΟΕΛ (με την εικόνα που βγάζει τον τελευταίο καιρό, το τονίζουμε αυτό) δεν πείθει ούτε τον πιο αισιόδοξο οπαδό της ομάδας του ότι μπορεί να κατακτήσει το 8ο σερί.

Μάλιστα, μπορεί να έρθουν και… χειρότερα, αφού οι ισορροπίες μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου είναι τόσο λεπτές, που δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και το εφιαλτικό σενάριο της 4ης θέσης για τον ΑΠΟΕΛ, αν δεν συνέλθουν άμεσα άπαντες στον Αρχάγγελο.

Ειρήσθω εν παρόδω, η 4η θέση για να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα πρέπει να κατακτήσει το κύπελλο μία από τις ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλιώς… πάπαλα.

Γι΄ αυτό και επιβάλλεται άμεσα να παρθούν αποφάσεις που θα ανατρέψουν άρδην το όλο σκηνικό και θα επαναφέρουν τον ΑΠΟΕΛ σε τροχιά τίτλου, μακριά από «καταστροφικά» σενάρια.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης πάντως, «με τα καλά και τα κακά του», έχει αποδείξει στα χρονιά που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο, ότι ξέρει τον τρόπο για να γυρίζει το τσιπάκι και πως δεν θα διστάσει να κάνει και νέα αλλαγή προπονητή, αν διαπιστώσει πως η κατάσταση είναι… μη αναστρέψιμη για να προλάβει τα χειρότερα. Το έχει κάνει αρκετές φορές και δεν θα διστάσει να το ξανακάνει.

Όποιες αποφάσεις κι αν πάρει πάντως μαζί με τους συνεργάτες του, μένει να δούμε αν και αυτή τη φορά θα γελάσει τελευταίος ή αν ήρθε φέτος η στιγμή για την… εκθρόνιση του ΑΠΟΕΛ.

Κάποια στιγμή βέβαια θα συμβεί κι αυτό, να χάσει δηλαδή το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ, αφού καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να κατακτά τον τίτλο στη χώρα της επ΄ άπειρον, όμως οι «γαλαζοκίτρινοι» θα κάνουν ότι περνάει από τα χέρια τους για να προσπαθήσουν να το… τραβήξουν το σερί (πρωταθλημάτων) όσο πάει! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top