ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νεοφυτίδης: «Με όσα τραβήξαμε… Όταν βλέπεις κάποιον να κάνει τον καραγκιόζη…» – Όλα όσα δήλωσε

Νεοφυτίδης: «Με όσα τραβήξαμε… Όταν βλέπεις κάποιον να κάνει τον καραγκιόζη…» – Όλα όσα δήλωσε

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης (13-02-2020) στον ΣΠΟΡ FM.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Για την ανάγκη να έρθει το Red Button: «Μέσα από έρευνα που κάναμε, η πρώτη δικαιολογία ήταν πως δεν μπορούσε να διασφαλιστεί η ανωνυμία των ποδοσφαιριστών. Πλέον με το red button δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία και μπορούν να καταγγείλουν ότι υποπέσει στην αντίληψή τους. Είναι και μια ασπίδα προστασίας καθώς μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις αρχές».

Για το πώς λειτουργεί: «Είναι μια εφαρμογή που κατέχει τα δικαιώματα η FIFPro και δημιουργήθηκε στη Φινλανδία. Το μήνυμα το στέλνει προς τις αρχές. Στην Κύπρο είναι συνδεδεμένο με τις αστυνομικές αρχές. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να πάνε και στην UEFA μέσω της FIFpro».

Αν η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα που το χρησιμοποιεί: «Σε αυτή του τη μορφή, είμαστε οι πρώτοι που το χρησιμοποιούμε. Σε δυο μήνες θα παρουσιαστεί στις υπόλοιπες χώρες».

Για το πώς βοήθησε: «Οι αναφορές μεταφέρονται στις αρχές και τις κατευθύνουν να έχουν στόχευσή στις έρευνές της. Δεν μπορώ να επεκταθώ αλλά βοήθησε το red button. Σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία βοήθησε».

Για το αν υπάρχουν κι άλλα ονόματα: «Αν κάνουμε υπομονή, έχει πάρα πολύ δρόμο. Ενισχύθηκε και θα ενισχυθεί περαιτέρω το σχετικό τμήμα της αστυνομίας και οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Με τα όσα τραβήξαμε έχουμε και μια πισινή αλλά ο υπουργός μας έδειξε την αποφασιστικότητά του».

Για το αν υπάρχουν άλλες υποθέσεις: «Ήρθαν πέραν των 25 μηνυμάτων, άρα είναι αδύνατο να είναι μόνο για μια υπόθεση. Αν συμπεράνουμε πως ήρθαν και 5-6 φάκελοι είναι πιθανό να ανοιχτούν κι άλλες υποθέσεις».

Για την ευθύνη των παικτών: «Φαίνεται μέσα από τα στατιστικά πως φταίνε και ποδοσφαιριστές που είτε συμμετείχαν είτε δε μίλησαν. Θέλουμε να απομακρυνθούν αυτοί. Εμείς πρέπει να τους σταματήσουμε, δε θα το κάνουν από μόνοι τους».

Για το πώς θα καταλάβεις τι γίνεται: «Όταν βλέπεις κάποιον να κάνει τον καραγκιόζη στο γήπεδο και ενώ έχει μισθό των 100 ευρώ έρχεται με πολυτελές αυτοκίνητο, ε δεν είμαστε άσχετοι και εμείς παίξαμε μπάλα».

Για το ασυμβίβαστο: «Βάσει της νομοθεσίας του 2017 είναι παράνομο. Προφανώς δεν την τηρούσε κανείς. Είναι ερώτημα προς την ομοσπονδία γιατί το επέτρεπε. Ακόμα και ποδοσφαιριστής και να έχεις στοιχηματικό κατάστημα απαγορεύεται».

Για το τι κάνουν στην Ευρώπη: «Υπάρχει μια διαφορά. Όσο πιο ψηλό το επίπεδο και οι μισθοί, τόσο λιγότερη είναι η διαφθορά. Όσο πιο χαμηλοί, είναι και η διαφθορά. Πρέπει επιτέλους να καθοριστεί μίνιμουμ μισθός. Δε γίνεται με 50 ευρώ να θεωρείσαι επαγγελματίας. Οι μικρομεσαίες και οι ομάδες των μικρών κατηγοριών έχουν το πρόβλημα, όχι οι μεγάλες».

Για τη δομή των πρωταθλημάτων: «Αν δεν στηριχθεί η Β΄ και η Γ’ μέσα από τα τηλεοπτικά δε θα πάμε μπροστά. Πρέπει να το αντιληφθούν και οι μεγάλοι αυτό».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top