ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μείωση στερεών αποβλήτων από ξενοδοχεία

Μείωση στερεών αποβλήτων από ξενοδοχεία

Υπογράφηκε συμφωνία για μείωση στερεών δημοτικών αποβλήτων παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και πλησίον συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων στο Δήμο Λάρνακας.


Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ενημερωτική ημερίδα με θέμα την μείωση στερεών δημοτικών αποβλήτων, παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και πλησίον συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων στον Δήμο Λάρνακας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Λάρνακας και το Τμήμα Περιβάλλοντος και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηπαναγιώτου υπέγραψαν τη συμφωνία υλοποίησης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 5 χρόνια με στόχο την αύξηση των ποσοτήτων των ανακυκλώσιμων υλικών, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πρώτων υλών αλλά και την μείωση του κόστους διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Το πρόγραμμα θα βελτιώσει επίσης την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα αναπτύξει την περιβαλλοντική συνείδηση.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν και ενημερώθηκαν οι κάτοχοι/ ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, ξενοδοχείων, παντοπωλείων και άλλων υποστατικών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών από βυθιζόμενους κάδους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «από το 2016, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί μέρος του εξοπλισμού και των οχημάτων, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα ενώ την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου τίθεται σε λειτουργία ολόκληρος ο εξοπλισμός του έργου».


** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top