ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να παραμείνει… «αφιλόξενη» στο «ΚΑΣΤΡΟ» της η «Μεγάλη Κυρία», με την… αύρα του Κανέδα για το βαθμολογικό κέρδος η ΑΕΚ

Να παραμείνει… «αφιλόξενη» στο «ΚΑΣΤΡΟ» της η «Μεγάλη Κυρία», με την… αύρα του Κανέδα για το βαθμολογικό κέρδος η ΑΕΚ

Λίγες μέρες μετά την σπουδαία πρόκριση επί της Νέας Σαλαμίνας, η Ανόρθωση αντιμετωπίζει το απόγευμα της Κυριακής (01/03, 18:00) στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και θέλει πάση θυσία να επανέλθει στις νίκες και στο πρωτάθλημα, αφενός για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας ενόψει της έναρξης των πλέι-οφ και αφετέρου, για να εκμεταλλευτεί τις απώλειες που θα προκύψουν στο “αιώνιο” ντέρμπι της Καθαράς Δευτέρας (02/03, 19:00) ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια.

Η ομάδα της Αμμοχώστου έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας μεσοβδόμαδα κόντρα στη συμπολίτισσα, πήρε με πειστική εμφάνιση το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου και έδειξε να συνέρχεται από το.. ισχυρό “χαστούκι” που δέχθηκε στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στο Δασάκι, όταν συνετρίβη από τον Εθνικό με το απίστευτο 5-0.

Παίζοντας στην έδρα της, η Ανόρθωση έχει σίγουρα το προβάδισμα για τη νίκη, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί…

Ο Τιμούρ Κετσπάγια περιμένει μία διαφορετική ΑΕΚ, αλλαγμένη προς το καλύτερο μετά την αλλαγή προπονητή και έχει σημάνει… συναγερμό στο “Αντώνης Καράς”, προετοιμάζοντας τους παίκτες του τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά για μία μεγάλη “μάχη” που κρύβει πολλές “παγίδες” και τους ζήτησε, αφού πρώτα ανέλυσε λεπτομερώς το πλάνο που θα ακολουθήσουν, να δώσουν το… 200% των δυνάμεων τους, παίζοντας από το πρώτο λεπτό με το “μαχαίρι στα δόντια” σαν να μην υπάρχει αύριο, προκειμένου να ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο στο “κάστρο” τους αήττητοι και με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το… 100% (σσ. μετράνε 9 νίκες και μία ισοπαλία εντός έδρας σε Α΄ και Β΄ γύρο)!

Ο Γεωργιανός τεχνικός θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, πλην του τραυματία Εγγλέζου που χειρουργήθηκε και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ενδεχομένως με κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ματς του κυπέλλου κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, περισσότερο για λόγους τακτικής, αλλά και για… “φρεσκάρισμα”.

Στο αντίπαλο “στρατόπεδο”, η νέα αλλαγή προπονητή δημιουργεί νέα δεδομένα στην ΑΕΚ, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί με ανεβασμένη ψυχολογία και με περισσότερη αυτοπεποίθηση, διάθεση και πίστη, όπως συμβαίνει συνήθως στις πλείστες ομάδες σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μπορεί η ομάδα της Λάρνακας να έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά μία θέση στην εξάδα, όμως αυτό από μόνο του δεν ικανοποιεί κανέναν, αφού οι “κιτρινοπράσινοι” δεν θέλουν να έχουν ρόλο… κομπάρσου στα πλέι-οφ, αλλά να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Γι΄ αυτό και θα παραταχθούν στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” έχοντας ως μοναδικό στόχο το βαθμολογικό κέρδος.

Το έργο τους φυσικά μόνο εύκολο δεν θα είναι κόντρα στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και μάλιστα στο απόρθητο “φρούριο” της, αλλά παρά τις (αρκετές) απουσίες, η ποιότητα του ρόστερ είναι δεδομένη και η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι στην καλή της μέρα, μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο ανεξαρτήτου έδρας.

Ο Νταβίντ Κανέδα δούλεψε εντατικά με τους παίκτες του στις τελευταίες προπονήσεις για να διορθώσει όσο είναι αυτό εφικτό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τις… ανορθογραφίες και να περάσει κάποια πράγματα από τη δική του φιλοσοφία στο παιχνίδι της ομάδας.

“Σκάναρε” λεπτομερώς την Ανόρθωση πριν καταλήξει στο αγωνιστικό του πλάνο, το οποίο αποτελεί… ερωτηματικό, αφού αναμένεται να έχει έστω και μερικές διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα και θέματα τακτικής σε σχέση με το πως παρατασσόταν η ΑΕΚ στα ντέρμπι με τον Ηλία Χαραλάμπους στον πάγκο, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις κινήσεις που θα κάνει στην “σκακιέρα”, στο ντεμπούτο του στον πάγκο των “κιτρινοπράσινων”.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του, τους τραυματίες Τέτε, Ακοράν, Σάστρε και Ιωάννου.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top