ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Εσωτερικών για κλείσιμο οδοφραγμάτων: 'Όσο δεν υπάρχει ασφάλής ενημέρωση σε σχέση με τα κατεχόμενα, είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρήσουμε τα μέτρα'

Υπ. Εσωτερικών για κλείσιμο οδοφραγμάτων: 'Όσο δεν υπάρχει ασφάλής ενημέρωση σε σχέση με τα κατεχόμενα, είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρήσουμε τα μέτρα'

Σε δηλώσεις προέβη ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, το πρωί της Τρίτης (03/03) στην εκπομπή του Πρωινού Δρομολογίου του ΡΙΚ, αναφορικά με το κλείσιμο των οδοφραγμάτων από την Κυβέρνηση για σκοπούς καλύτερων ελέγχων σε σχέση με την έξαρση του κορωνοϊού.

Του Γιώργου Τάττη

Ο Υπουργός Εξωτερικών αρχικά δήλωσε ότι «όσο θα συνεχίζονται τα μέτρα στο αεροδρόμιο και όσο δεν υπάρχει ασφαλής ενημέρωση σε σχέση με τα κατεχόμενα, είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρήσουμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος μερικών οδοφραγμάτων, για διασφάλιση της υγείας των πολιτών».

Στην συνέχεια, επισημάνθηκε η εμπειρία της Ελλάδας στην διαχείριση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού, όπου και τέθηκε σε προτεραιότητα να γνωρίζεται επακριβώς το κρούσμα και οι επαφές του για τον μέγιστο περιορισμό.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατά πόσον καταπατούνται Ευρωπαϊκές οδηγίες, ο κ. Νουρής απάντησε ότι «όταν μια χώρα κρίνει ότι τίθεται ζήτημα ασφαλείας», τότε αυτό μπαίνει ως προτεραιότητα. Εντούτοις, η πρέπει να υπάρξει ενημέρωση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι εκ των προτέρων έγκριση για λήψη αποφάσεων.

Ακολούθως, ο Νίκος Νουρής είπε ότι «υπάρχει ασφάλεια στον βαθμό που κρίνουμε ότι χρειάζεται». Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν ήταν τυχαίος ο τρόπος που έκλεισαν τα συγκεκριμένα οδοφράγματα», όσον αφορά το γεωγραφικό σκέλος του κλεισίματος. Τα μέτρα και η επιλογή των οδοφραγμάτων λήφθηκαν με τέτοιο τρόπο, «ακριβώς για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων των διελεύσεων», συμπλήρωσε.

Στο τέλος, επιβεβαιώθηκε εκ νέου ότι «δεν υπήρχε πρόθεση για καταπάτηση του καθεστώτος της πράσινης γραμμής».

Σε τηλεφωνική παρέμβαση προέβη και ο Νίκος Τορναρίτης εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπου και επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε η όποια ενημέρωση πριν την απόφαση για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί κλείσαμε τα τέσσερα οδοφράγματα, ενώ αφήσαμε τις καρναβαλιστικές εκδηλώσεις με χιλιάδες κόσμο να γίνουν και την στιγμή που στην Ελλάδα υπάρχουν κρούσματα με τόσες καθημερινές πτήσεις και άλλες τόσες επαφές με την Κύπρο. Στο τέλος όμως, επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα δεν ενείχε καμία πολιτική πρόθεση και ήταν καθαρά για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12.30 στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top