ΚΥΠΡΟΣ: 100 περίπου μετανάστες στη γραμμή αντιπαράταξης ζητούν πολιτικό άσυλο

ΚΥΠΡΟΣ: 100 περίπου μετανάστες στη γραμμή αντιπαράταξης ζητούν πολιτικό άσυλο

Οι μεταναστευτικές ροές χτυπούν την πόρτα και της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επικοινωνία για το μεταναστευτικό με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέπτεται αυτή τη στιγμή την παραμεθόριο περιοχή του Έβρου με τη συνοδεία αξιωματούχων της ΕΕ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Ο κ. Κούσιος είπε πως η Κύπρος ήδη αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή που μιλούμε περίπου 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στη γραμμή αντιπαράταξης και ζητούν πολιτικό άσυλο». Πρόσθεσε πως «έχουμε πληροφόρηση και για νέα ρεύματα προσφύγων από την Τουρκία».

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει συνεδρία της διυπουργικής Επιτροπής για τη μετανάστευση, η οποία θα συγκληθεί σήμερα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έφθασε στο Καζακστάν για επίσημη επίσκεψη - Τον υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Δείτε φωτογραφίες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έφθασε στο Καζακστάν για επίσημη επίσκεψη - Τον υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Δείτε φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης έφθασε σήμερα Τρίτη 2/6 αργά το απόγευμα στην Αστάνα, του Καζακστάν, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη του, την πρώτη που Κύπριου Προέδρου στο Καζακστάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE