ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί στη Λάρνακα για καταπολέμηση των κουνουπιών

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί στη Λάρνακα για καταπολέμηση των κουνουπιών

Συνεχίζονται οι καθημερινοί ψεκασμοί από την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που περιβάλλουν τις Αλυκές λόγω της αυξημένης εκκόλαψης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «λόγω της δυσβατότητας που παρουσιάζεται στις περιοχές των Αλυκών κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια αεροψεκασμών. Ο αεροψεκασμός θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αύριο Τετάρτη Μαρτίου από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί, από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο Αμφιθέατρο».

Προστίθεται ότι σε περίπτωση μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών προβλημάτων στη διενέργεια του αεροψεκασμού, έχουν οριστεί ως εναλλακτικές ημερομηνίες η Δευτέρα 9/03/2020 και η Τρίτη 10/03/2020 κατά τις ίδιες ώρες.

Ο αεροψεκασμός θα επιχειρείται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγεται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802” κίτρινου χρώματος και αρ. εγγραφής FD-1.
Κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό το οποίο καλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου.

Ο Δήμος Λάρνακας «επαναλαμβάνει την έκκληση του προς το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα, για πρόληψη της εκκόλαψής των κουνουπιών, με την αποφυγή της ύπαρξης στάσιμων νερών στα υποστατικά τους. Ιδιαίτερα να μην διατηρούν δοχεία, βαρέλια, παλιά ντεπόζιτα με νερό στα υποστατικά τους, στα οποία μπορούν να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν μεγάλοι αριθμοί αυτών των εντόμων».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top