ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανά αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Βρετανία - Eφθασαν τα 90 τα κρούσματα

Πιθανά αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Βρετανία -  Eφθασαν τα 90 τα κρούσματα

Την προσαρμογή του σχεδίου δράσης των υγειονομικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου κατά του κορωνοϊού στα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν τα αυξημένα κρούσματα στη χώρα, θα συζητήσουν το απόγευμα οι επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης.

Η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή για έκτακτες καταστάσεις θα εξετάσει κατά πόσο τα μέτρα που λαμβάνονται θα πρέπει πλέον να περάσουν από τη φάση «περιορισμού» του ιού στο στάδιο της «καθυστέρησης» εξάπλωσής του, καθώς πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επιβεβαιωθεί 90 κρούσματα, μετά από τρία ακόμα που ανακοινώθηκαν το πρωί στη Σκωτία.

Την Τετάρτη καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν 36 νέα περιστατικά.

Καταθέτοντας ενώπιον αρμόδιας κοινοβουλευτικής Eπιτροπής το πρωί ο επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος για την Αγγλία καθηγητής Κρις Γουίτι είπε πάντως ότι ήδη κάποια μέτρα που υπάγονται στα αρχικά βήματα της στρατηγικής καθυστέρησης του ιού έχουν τεθεί σε ισχύ.

Το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης αναμένεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περιορισμούς στις συναθροίσεις, κάτι που σημαίνει ακύρωση εκδηλώσεων, ενδεχομένως και κλείσιμο του κοινοβουλίου.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι διακοπές των βουλευτών για το καθολικό Πάσχα θα μπορούσαν να αρχίσουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο για τις 31 Μαρτίου και ότι το κτίριο θα μπορούσε ένα μείνει κλειστό έως το Σεπτέμβριο, με συνεδριάσεις να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης και με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά που το βρετανικό κοινοβούλιο κλείνει εκτάκτως μετά από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Θύμα της έξαρσης του κορωνοϊού έπεσε και η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ, που αναβλήθηκε για επτά μήνες, έως το Νοέμβριο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top