ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Του έκοψαν το επίδομα, εξαθλιώθηκε και δεν του εξηγούν γιατί –«Το υπουργείο αδιαφορεί…» -VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Του έκοψαν το επίδομα, εξαθλιώθηκε και δεν του εξηγούν γιατί –«Το υπουργείο αδιαφορεί…» -VIDEO

Εδώ και μήνες περιμένει απαντήσεις από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων του Υπουργείου Εργασίας, Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ζητεί εξηγήσεις, όμως δεν του απαντούν. Φαίνεται πως ένα απλό τηλεφώνημα στοιχίζει…

Ο λόγος για τον κ. Π. Ι., άνεργο, από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας που τέθηκε εκτός δικαιούχων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δηλώνει εξαθλιωμένος.

«Κακώς βρέθηκα εκτός δικαιούχων για το Ε.Ε.Ε. Όπως σας έχω πει αρκετές φορές, τον Ιούνιο μου απεκόπη το επίδομα γιατί εμφανίστηκαν σε λογαριασμό μου τα λεφτά της φοιτητικής χορηγίας των δυο παιδιών μου που σπούδαζαν. Κλήθηκα να αιτιολογήσω τα ποσά και το έπραξα. Όμως, όχι μόνο δεν με απεκατέστησαν, αλλά ούτε και με ενημέρωσαν γιατί δεν λαμβάνω το επίδομα» μας δήλωσε εκ νέου και διερωτήθηκε: «Είναι αντιμετώπιση προς έναν πολίτη αυτή;».

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του, ο 59χρονος Π.Ι. μας ανέφερε: «Το υπουργείο μου δίδει την εντύπωση ότι αδιαφορεί. Με ενημέρωσαν ότι πρέπει να αιτιολογήσω τα λεφτά της φοιτητικής χορηγίας των παιδιών μου και το έπραξα. Γιατί, λοιπόν, δεν με έχουν συμπεριλάβει πάλι στους δικαιούχους; Αν υπάρχει κάτι άλλο, να μου το πουν, να σταματήσω να ελπίζω».

Συγγενικό πρόσωπο του κ. Π.Ι. που είναι σε θέση να γνωρίζει τις προσωπικές του συνθήκες, μετά και τα προηγούμενα δημοσιεύματά μας για την εν λόγω περίπτωση, επικοινώνησε με το ThemaOnline αποστέλλοντάς μας φωτογραφίες και VIDEO από την οικία του 59χρονου, που παρουσιάζουν τις συνθήκες διαβίωσής του. «Αν είχε άλλους πόρους ο Π. θα ήταν σε τέτοια κατάσταση το σπίτι του; Δεν θα έκανε επιδιορθώσεις;» μας είπε το εν λόγω πρόσωπο. Και συμπλήρωσε ότι «αν δεν είναι δικαιούχος να του πουν τους λόγους, για να λήξει το θέμα. Γιατί δεν δίνουν μια αιτιολογία; Τόσο πολύ κοστίζει ένα τηλεφώνημα;».

 

Να σημειωθεί πως το ThemaOnline έθεσε υπόψιν δυο αρμόδιων λειτουργών του υπουργείου την περίπτωση του 59χρονου. Το ένα εξ αυτών των προσώπων μας δήλωσε πως υπάρχουν λόγοι που τέθηκε εκτός Ε.Ε.Ε. Εννοείται πως δεν είναι σε θέση να μας παρέχει ενημέρωση, καθώς υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, με ένα απλό τηλεφώνημα το θέμα μπορεί να λήξει. Άγνωστο γιατί δεν ενημερώνεται ο κ. Π…

Φ.Μ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top