ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Ενωμένη και ισχυρή η ΕΕ στη δέσμευση να προστατεύει και μεριμνά για θύματα τρομοκρατικών ενεργειών

Κομισιόν: Ενωμένη και ισχυρή η ΕΕ στη δέσμευση να προστατεύει και μεριμνά για θύματα τρομοκρατικών ενεργειών

"Την ημέρα της μνήμης, είμαστε ενωμένοι και ισχυροί στη δέσμευσή μας να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη που να προστατεύει και να λαμβάνει ειδική μέριμνα για τα θύματα των αποτρόπαιων πράξεων", σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η Κομισιόν με την ευκαιρία της 16ης ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας. 

Συγκεκριμένα, με την ευκαιρία της 16ης ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας, η Κομισιόν εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρει: "Σήμερα, θυμόμαστε και τιμούμε όλα τα θύματα τρομοκρατικών φρικαλεοτήτων και στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που θρηνούν και εκείνους που υπομένουν τις σωματικές και ψυχολογικές πληγές τρομοκρατικών ενεργειών".

"Οι τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτές που έπληξαν την καρδιά της Ένωσης τα τελευταία χρόνια, είναι επιθέσεις κατά των αξιών και του τρόπου ζωής μας. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε όλους όσοι επιδιώκουν να βλάψουν και να διαιρέσουν τις κοινωνίες μας μέσω του μίσους και της βίας και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε την ανθεκτικότητα της ΕΕ ενάντια σε επιθέσεις κάθε φύσης. Όλοι στην Ένωση μας έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς στους δικούς τους δρόμους και στο δικό τους σπίτι", αναφέρει η Κομισιόν.

"Είναι κοινή ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι κανένα θύμα δεν μένει μόνο του ή δεΝ θα ξεχαστεί και ότι οι κοινότητές μας παραμένουν υποστηρικτικές. Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα θύματα και τους αγαπημένους τους, να προστατεύει τα δικαιώματά τους και να εγγυάται την ακρόαση των φωνών τους", σημειώνει.

"Όσοι έχουν να ζήσουν με τις ουλές τρομοκρατικών πράξεων χρειάζονται ειδική υποστήριξη και φροντίδα. Μέσω του νεοσύστατου Κέντρου εμπειρογνωμοσύνης της ΕΕ για τα θύματα της τρομοκρατίας, παρέχουμε στα κράτη μέλη εμπειρογνωμοσύνη και καθοδήγηση, ώστε να μπορούν να βοηθούν τα θύματα σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης", καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top