ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το θέατρο του παραλόγου με το «χαρτί» ότι δεν προσβλήθηκες από κορωνοϊό- Απίστευτη ανευθυνότητα και προχειρότητα

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το θέατρο του παραλόγου με το «χαρτί» ότι δεν προσβλήθηκες από κορωνοϊό- Απίστευτη ανευθυνότητα και προχειρότητα

Κωμικοτραγικα είναι τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στο καταταλαιπωρημένο αυτό νησί. Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως το σύστημα νοσεί αφήνοντας εκτεθειμένους Κύπριους πολίτες, που τι θέλουν; ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

Του Στέλιου Στυλιανού

Τι σου ζητούν; Να προσκομίσεις λέει, ένα πιστοποιητικό από εγκεκριμένο κέντρο που θα δείχνει πως είσαι αρνητικός/η στην εξέταση του κορωνοϊού. Φρόντισαν, μάλιστα, να μας αραδιάσουν και ένα κατεβατό χώρες και εργαστήρια ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ.

Με απλά λόγια σε στέλνουν να πάρεις ένα χαρτί (σωστό ή λάθος δεν θα το κρίνει ο γραφών) από χώρες, λόγου χάρη  Βρετανία, η οποία καλεί τους πολίτες της να μην επισκέπτονται τα Νοσοκομεία καθώς παρατηρείται συμφόρηση. Σου λένε μάλιστα "ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ".

Γυναίκα που θέλει να επιστρέψει στην Κύπρο επικοινώνησε με το NHS (όπως μας καλεί το αρμόδιο Υπουργείο) και η απάντηση ήταν "για ποιο λόγο να κάνετε τεστ;". Έχετε συμπτώματα; Όχι; Μα δεν κάνουμε τεστ σε ασυμπτωματικούς. Άντε τώρα να εξηγήσεις ότι αυτό είναι το (έντεχνο) μέτρο ώστε να επιστρέψουν στην Κύπρο ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ.

Αυθαίρετο συμπέρασμα; Μπορεί! Ρωτήστε όμως και τους ανθρώπους που βρέθηκαν στα ξένα και θέλουν να επιστρέψουν στις οικογένειες τους, σε τι διαδικασία (ψυχοφθόρα και κοστοβόρα) θέλεις να τους σπρώξετε. Τους κλείνεις τις «πόρτες» (λες και η χώρα είναι κτήμα σου) και τόσο ξεδιάντροπα τους αφήνεις να ρεζιλευτούν, εκλιπαρώντας για ένα χαρτί ώστε να ταξιδέψουν…

Βλέπετε κύριοι τα πιστοποιητικά  που ζητάτε δεν μοιράζονται σαν…. διαβατήρια. Βλέπετε κύριοι, δεν διαφεντεύετε αλλά υπηρετείτε τον λαό. Βλέπετε κύριοι όπως γράφουν και στα social media συμπατριώτες μας, «ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ, ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top