ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ: Τα δημόσια νοσηλευτήρια σε αυτόματο πιλότο, ο ΟΚΥπΥ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ: Τα δημόσια νοσηλευτήρια σε αυτόματο πιλότο, ο ΟΚΥπΥ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει

Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι σε αυτόματο πιλότο αφού το Νοσοκομείο Λεμεσού και το Νοσοκομείο Πάφου δεν έχουν ηγεσία λόγω της καραντίνας του Εκτελεστικού τους Διευθυντή ενώ ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις συνθήκες που επικρατούν με την πανδημία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών Παναγιώτης Γεωργίου.

Είπε ότι η υποστελέχωση από νοσηλευτές συνεχίζεται ύστερα και από το περιστατικό επιβεβαιωμένου κρούσματος στο Παιδιατρικό του Νοσοκομείου Λεμεσού με 40 περίπου νοσηλευτές να τίθενται σε απομόνωση.

«Ακόμη ένα νοσοκομείο εκτός από εκείνα της Πάφου και Λευκωσίας κτυπήθηκε εκ των έσω. Έχει σαράντα νοσηλευτές που επηρεάζονται σε πρώτη φάση. Δυστυχώς ο ΟΚΥΠΥ απουσιάζει από όλη αυτή την κατάσταση», σημείωσε.

«Πού είναι η Επιδημιολογική Ομάδα που έπρεπε να ήταν παρούσα στο Νοσοκομείο Λεμεσού μαζί με κάποιο του ΟΚΥπΥ ,την στιγμή που ο Υπεύθυνος Εκτελεστικός Διευθυντής απουσιάζει από τα καθήκοντα του; Μας είπαν μας ότι έστειλαν οδηγίες τηλεφωνικά και γραπτώς. Δεν έπρεπε να έρθει κάποιος για να διαχειρίζεται την κατάσταση στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Νοσοκομείο Πάφου; Ο ΟΚΥπΥ απουσιάζει παντελώς και δυστυχώς είμαστε ακέφαλοι από ηγεσία», είπε.

Ο κ. Γεωργίου επεσήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να αναλάβει την διαχείριση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας παγκόσμια. Δεν πιστεύω ότι ένας Οργανισμός όπως τον ΟΚΥπΥ, που γεννήθηκε πριν λίγους μήνες να μπορεί να φέρει εις πέρας τούτο το εγχείρημα ούτε την εμπειρογνωμοσύνη έχουν ούτε μπορούν», πρόσθεσε.

Αγώνας νοσηλευτών για αναλώσιμα, στολές

Οι νοσηλευτές, είπε ο κ. Γεωργίου εκτός από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δίνουν καθημερινά αγώνα για να έχουν αναλώσιμα και τον αναγκαίο εξοπλισμό που χρειάζεται.

«Για αναλώσιμα πρέπει να τσακωνόμαστε για να είμαστε εντάξει. Έχουμε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αναλώσιμα. Στο Παιδιατρικό που από χθες μπήκε σε καραντίνα ζητούσαμε στολές εδώ και καιρό και δεν μας έδιναν γιατί έλεγαν ότι δεν είχαμε περιστατικά. Χθες που χρειάζονταν, δεν είχαν στολές το προσωπικό να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους», πρόσθεσε.

Ξεδιπλώνεται μέρα με την μέρα, η «γύμνια» του συστήματος

Αυτό που λέγαμε για οργάνωση, είπε ο κ. Γεωργίου, φαίνεται ότι μέρα με την μέρα ξεδιπλώνεται η γύμνια του συστήματος μας. «Αφήσαμε το σύστημα υγείας και τα δημόσια νοσηλευτήρια σε αυτόματο πιλότο εδώ και τόσο καιρό και τώρα που τα χρειαζόμαστε δυστυχώς είναι «γυμνά» για να βοηθήσουν, δεν μπορούμε», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να συστρατευθεί και ο ιδιωτικός τομέας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού γιατί ο δημόσιος τομέας από μόνος του δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top