ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Μόνο 'πολίτες' του ψευδοκράτους εισέρχονται στα κατεχόμενα από τις 2 το μεσημέρι

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Μόνο 'πολίτες' του ψευδοκράτους εισέρχονται στα κατεχόμενα από τις 2 το μεσημέρι

Μόνο σε "πολίτες" του ψευδοκράτους θα επιτρέπεται η είσοδος στα κατεχόμενα από τις 2 σήμερα (19/03) το μεσημέρι και σε κανέναν άλλο από οποιαδήποτε χώρα, ανακοίνωσε πριν λίγο με ανάρτησή του στο Facebook ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι.

Νωρίτερα ο «υπουργός μεταφορών και επικοινωνιών», Τολγκά Ατακάν είχε ανακοινώσει ότι η είσοδος οποιουδήποτε άλλου πολίτη στο ψευδοκράτος από αέρα, θάλασσα και ξηρά θα απαγορευθεί μέχρι τα μεσάνυχτα τις 1ης Απριλίου. Και για τους "πολίτες" του ψευδοκράτους που θα εισέρχονται, είπε, θα ισχύει η απόφαση για 14 μέρες σε υπό έλεγχο υποχρεωτική καραντίνα.

Το «υπουργείο υγείας» με ανακοίνωσή του καλεί όλους όσοι θα έρθουν στα κατεχόμενα από το εξωτερικό και θα μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα και έχουν ιατρικά προβλήματα, να στείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ιατρική έκθεση για την κατάστασή τους, τι είδους φροντίδα και χάπια χρειάζονται ώστε να μπουν σε καραντίνα υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Στο μεταξύ, μιλώντας στην Κίπρις ποστασί, ο «υπουργος παιδείας», Ναζίμ Τσαβούοσογλου ανέφερε ότι έχει τελειώσει η διαδικασία απολύμανσης στα σχολικά κτίρια, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι μαθητές δεν μπορούν να επιστρέψουν στα θρανία. Ανακοίνωσε δε ότι όταν αρχίσουν τα μαθήματα, η πρώτη διδακτική ώρα θα αφορά την ψυχολογική στήριξη των μαθητών.

Οικονομική βοήθεια για αντιμετώπιση του κορωνοϊο

Το κονδύλι που αφορά το σχέδιο «προώθησης και συμβολής στις υπηρεσίες πληροφόρησης», που περιλαμβάνεται στα μυστικά κονδύλια της «προεδρίας», και αρχίζει από τον Απρίλιο με διάρκεια 8 μηνών, θα διατεθεί εξ ολοκλήρου για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται επίσης ότι το συγκεκριμένο κονδύλι θα μεταφερθεί στο «υπουργείο υγείας» και ο Τ/κ ηγέτης έχει δώσει σχετικές οδηγίες στο «υπουργείο δημοσιονομικών».

Εξάλλου και ο τ/κ δικηγορικός σύλλογος ανακοίνωσε βοήθεια ύψους 60.000 ΤΛ (10.000 ευρώ περίπου) προς τον ιατρικό σύλλογο για την αγορά και άλλων τεστ για τον κορωνοϊό.

Άρχισε η συζήτηση στη «βουλή» για την αναβολή των «προεδρικών εκλογών»

Στην αρμόδια «κοινοβουλευτική επιτροπή» νομικών και πολιτικών υποθέσεων και εξωτερικών σχέσεων, άρχισε σήμερα η συζήτηση για την αναβολή των «προεδρικών εκλογών» για έξι μήνες όπως αποφασίστηκε πρόσφατα από τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα και τν Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη «βουλή» λαμβάνονται μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και στην συνεδρία της «επιτροπής» θεάθηκαν «βουλευτές» και υπαλληλικό προσωπικό με μάσκες και γάντια. ΣτΓΒΑη συνεδρία μετέχουν ο «πρόεδρος» της «βουλής» και οι αρχηγοί των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων.

Οι «δυνάμεις ασφαλείας» ανακοίνωσαν ότι λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρο για την υγιεινή του προσωπικού σε μονάδες, κοινωνικές υπηρεσίες και στρατιωτικές καντίνες, δεν έχει εντοπισθεί κανένα ύποπτο περιστατικό και τα μέτρα θα συνεχιστούν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top