ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ ενέκριναν φάρμακο κατά της ελονοσίας για χρήση εναντίον του κορωνοϊού

Τραμπ: Οι ΗΠΑ ενέκριναν φάρμακο κατά της ελονοσίας για χρήση εναντίον του κορωνοϊού

Οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει το φάρμακο κατά της ελονοσίας χλωροκίνη (chloroquine) για χρήση στη θεραπευτική αγωγή κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, την Πέμπτη (19/3).

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι «θα είναι δυνατόν να υπάρξει πρόσβαση σε αυτό το φάρμακο σχεδόν αμέσως, και εκεί είναι που η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ήταν τόσο εξαιρετική».

«Έχουν προχωρήσει τη διαδικασία έγκρισης – έχει εγκριθεί. Επέσπευσαν (τη διαδικασία) από πολλούς μήνες σε αμέσως. Έτσι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το φάρμακο το οποίο θα είναι διαθέσιμο με συνταγή», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα το οποίο ανάρτησε χθες στο Twitter, ο Αμερικανός Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους Αμερικανούς που εργάζονται για την προσπάθεια εναντίον του κορωνοϊού, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια τους «εμπνευσμένη».

Υπενθύμισε ότι ο κορωνοϊός είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάνω από 120 χώρες στον κόσμο, κάνοντας λόγο για ένα «αόρατο εχθρό».

Κάλεσε τους πολίτες να πλένουν τα χέρια τους, να τηρούν τους κανόνες καλής υγιεινής και να τηρούν το λεγόμενο “social distancing”, δηλαδή να μην έχουν κοινωνικές επαφές από κοντά.

Μίλησε για ενότητα της χώρας και διαβεβαίωσε ότι «μαζί θα υπερισχύσουμε»

ΑΠΟ  ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top