ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολή εκποιήσεων - €90 εκατ. στο κράτος

Αναστολή εκποιήσεων - €90 εκατ. στο κράτος

Την αναστολή των πλειστηριασμών που ήταν προγραμματισμένες μέχρι το τέλος Ιουνίου ανακοίνωσε η κρατική ΚΕΔΙΠΕΣ ( Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων).

Ταυτόχρονα καταβάλλει €90 εκατομμύρια στο κράτος ως αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας για το 2020.

Η ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας διαχείριση περιουσιακών στοιχείων έρχεται μετά τις  αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΔΙΠΕΣ, το ΔΣ της εταιρείας λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορωνοϊού αποφάσισε:
 
Την ακύρωση των πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί μέχρι 30 Ιουνίου 2020, αναστολή έναρξης διαδικασίας πλειστηριασμών μέχρι 30 Ιουνίου 2020, αναστολή ανάκτησης ακινήτων μετά τη διαδικασία πλειστηριασμού μέχρι 30 Ιουνίου 2020, αναστολή τερματισμού πιστωτικών διευκολύνσεων μέχρι 30 Ιουνίου 2020 και την παράταση της προθεσμίας υλοποίησης συμφωνημένων λύσεων αναδιάρθρωσης ή εξόφλησης μέχρι 30 Ιουνίου 2020 χωρίς επιβάρυνση τόκων.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ εκφράζει επίσης την πρόθεση του για πλήρη υιοθέτηση των σχετικών συστάσεων της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Πελάτες με ενήμερες πιστωτικές διευκολύνσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή ως αποτέλεσμα της επιδημίας του Κορωνοϊού μπορούν να επικοινωνούν με τον αριθμό 22744800.
 
€90 εκατ στο κράτος
 
Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι αφού έλαβε υπόψη τη μέχρι σήμερα πρόοδο στη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, τα ταμειακά αποθέματα, τις δεσμεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις υποχρεώσεις σε σχέση με το Σχέδιο Εγγύησης Δανείων προς την Ελληνική Τράπεζα, αποφάσισε και υλοποίησε την καταβολή προς το κράτος του ποσού των €90εκ. ευρώ ως αποπληρωμή κρατικής βοήθειας για το έτος 2020.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top