ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων ανά το παγκόσμιο - Λήψη αυστηρότερων μέτρων σε πολλές χώρες

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων ανά το παγκόσμιο - Λήψη αυστηρότερων μέτρων σε πολλές χώρες

Παγκόσμια ανησυχία καθώς η αύξηση των κρουσμάτων και οι θανάτοι, εξαπλώνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Γερμανία να έχουν ξεπεράσει τις 20.000 και τους νεκρούς να φθάνουν τους 60, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα.

Την αρχή έκανε ήδη η Βαυαρία από τα μεσάνυχτα, περιορίζοντας αυστηρά την κυκλοφορία σε όλο το κρατίδιο, ενώ, σύμφωνα με τον Βαυαρό Πρωθυπουργό Μάρκους Σέντερ, τα εστιατόρια αναμένεται να κλείσουν σταδιακά από σήμερα σε όλη τη χώρα. Η απόφαση σχετικά με την αυστηροποίηση των κανονισμών κυκλοφορίας αναμένεται να ληφθεί αύριο, κατά την τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων. Το Σαββατοκύριακο όμως θα εργάζεται και το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, προκειμένου να εγκρίνει έκτακτη βοήθεια ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Redaktionsnetwerk (RND), στόχος είναι να στηριχθούν και να αποφύγουν την χρεοκοπία οι κλινικές οι οποίες υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν προγραμματισμένες θεραπείες και επεμβάσεις λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Στην Βάδη - Βυρτεμβέργη πάντως υπάρχουν αυτή τη στιγμή ελεύθερες συσκευές μηχανικής υποστήριξης αναπνοής, για αυτό και το κρατίδιο προσφέρθηκε να αναλάβει ασθενείς από την γειτονική Γαλλία. Στο πλαίσιο της στήριξης των επιχειρήσεων, η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει μεταξύ άλλων να δημιουργήσει "ομπρέλα διάσωσης" κυρίως για τις μεγάλες επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, αναλαμβάνοντας εγγυήσεις ύψους έως και 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά ακόμη και με απευθείας επενδύσεις στις εν λόγω εταιρίες.

Στο μεταξύ συνεχίζεται εδώ και τρεις μέρες η προσπάθεια επαναπατρισμού περίπου 200.000 Γερμανών από διάφορες περιοχές. Ήδη έχουν επιστρέψει στην Γερμανία 30.000 άτομα, ενώ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, το προσεχές διάστημα εκτιμάται ότι θα επιστρέφουν περίπου 10.000 άτομα την ημέρα και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός δύο εβδομάδων. Οι επαναπατρισθέντες τίθενται άμεσα σε κατ` οίκον απομόνωση για τουλάχιστον 14 ημέρες. Η κρίση του κορωνοϊού και η διαχείρισή της από το πολιτικό προσωπικό έχει αναδείξει τις τελευταίες ημέρες κάποιους ιδιαίτερα δημοφιλείς πολιτικούς, ενώ κάποιοι άλλοι φαίνεται να απογοητεύουν τους πολίτες.

Γαλλία: Δημοφλία Μακρόν έφεραν τα σκληρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό

Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν εκτοξεύτηκε σε επίπεδο ρεκόρ διετίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, σε μια ένδειξη ότι ο χειρισμός της κρίσης του κορωνοϊού από τον Γάλλο πρόεδρο του δίνει μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης. Περίπου το 51% των Γάλλων δηλώνει ότι "εμπιστεύεται" τον Μακρόν, με βάση τη δημοσκόπηση της Harris Interactive που διεξήχθη για την τηλεόραση LCI, μια αύξηση 13 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και το υψηλότερο αντίστοιχο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2018.

"Σπανίως παρατηρείται μια τέτοια αλλαγή", δήλωσε σε επικεφαλής της εταιρείας πολιτικών δημοσκοπήσεων, Ζαν Ντανιέλ Λεβί. "Την τελευταία φορά που ένας αρχηγός του κράτους επωφελήθηκε με μια τόσο έντονη άνοδο ποσοστών ήταν κατά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015". Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα μετά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μακρόν για αυστηρότερους περιορισμούς στην μετακίνηση των πολιτών με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα που παρακολούθησαν 35 εκατομμύρια άνθρωποι, πάνω από τον μισό πληθυσμό της Γαλλίας.

Πριν το διάγγελμα, η χώρα είχε ήδη κλείσει σχολεία, εστιατόρια, μπαρ και χιονοδρομικά κέντρα, εντούτοις ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι χρειάζονται να ληφθούν μέτρα πρωτόγνωρα εν καιρώ ειρήνης, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid-19 διπλασιαζόταν κάθε τρεις ημέρες και οι θάνατοι αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο. Είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια που η δημοτικότητα του Μακρόν ξεπέρασε το 50% σε δημοσκόπηση της Harris Interactive, μετά την πτώση σε μόλις 31% τον Δεκέμβριο του 2018, εν μέσω του κινήματος διαμαρτυρίας των κίτρινων γιλέκων που προκάλεσαν οι αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις υπέρ των επιχειρήσεων και ο τύπος διακυβέρνησης του Γάλλου προέδρου.

Ισραήλ: Ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό

Το Ισραήλ ανακοίνωσε απόψε τον πρώτο νεκρό από την ασθένεια Covid-19, έναν 88χρονο άνδρα ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ο ασθενής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Σααρέ Ζεντέκ της Ιερουσαλήμ πριν από μία εβδομάδα και η κατάστασή του ήταν σοβαρή, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Μέχρι σήμερα στη χώρα έχουν καταγραφεί 705 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς φέρουν ήπια συμπτώματα.

Περίπου 10 είναι σε σοβαρή κατάσταση και 15 έχουν αναρρώσει. Το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσαν αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενίσχυσε την πολιτική της "παραμονής στο σπίτι", λέγοντας ότι η αστυνομία θα αναλάβει να επιβάλει τα μέτρα. Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 προσώπων και η κυβέρνηση απειλεί να κηρύξει γενική καραντίνα εκτός και αν οι κάτοικοι τηρήσουν τις οδηγίες.

ΗΠΑ: Θετικός στον ιό μέλος του γραφείου του Αντιπροέδρου Πενς

Ένα μέλος του γραφείου του αντιπροέδρου Μάικ Πενς εξετάσθηκε και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ωστόσο ούτε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ούτε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχαν έρθει σε στενή επαφή με το άτομο αυτό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της χθες η Κέιτι Μίλερ, εκπρόσωπος του Αμερικανού αντιπροέδρου. Η Μίλερ τόνισε πως το γραφείο του Πενς ειδοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ για το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης. "Διεξάγεται επιπλέον ιχνηλάτηση επαφών με βάση τις οδηγίες του CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων)", υπογράμμισε. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ηγείται της ειδικής ομάδας που συγκροτήθηκε για την καταπολέμηση της πανδημίας του Covid-19.

Εξάλλου, ο κυβερνήτης του Ιλινόι Τζέι Ρόμπερτ Πρίτσκερ έδωσε εντολή σήμερα όλοι οι κάτοικοι της Πολιτείας να παραμείνουν σε κατ` οίκον περιορισμό από αύριο, Σάββατο βράδυ, προκειμένου να προστατευτούν από την πανδημία του κορονοϊού. ξλες οι επιχειρήσεις που προσφέρουν μη βασικά αγαθά, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται τα νοσοκομεία, τα ιατρεία και τα παντοπωλεία, πρέπει να κλείσουν επ `αόριστον.

Το Σώμα Μηχανικού του αμερικανικού στρατού εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει σε νοσοκομειακούς θαλάμους περισσότερα από 10.000 δωμάτια στη Νέα Υόρκη, για να βοηθήσει την Πολιτεία να ανταποκριθεί στην πίεση που υφίστανται οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις της λόγω της ταχύτατα εξαπλούμενης επιδημίας Covid-19.

Αυστραλία: Κλείνει διάσημη παραλία

Οι αρχές της Αυστραλίας έκλεισαν σήμερα την διάσημη πλαζ Μπόντι Μπιτς του Σίδνεϊ, η οποία είχε γεμίσει κόσμο παρά την απαγόρευση των μεγάλων συναθροίσεων στη χώρα λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Η παραλία αυτή, η οποία προσελκύει τουρίστες από όλον τον κόσμο, πέραν των κατοίκων της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, είχε τον συνηθισμένο κόσμο για Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν ευρεία συζήτηση σε πανεθνικό επίπεδο.

Αίγυπτος: 8 οι θάνατοι

Ένας ακόμη άνθρωπος προστέθηκε στα θύματα του κορωνοϊού στην Αίγυπτο, ανεβάζοντας σε οκτώ τους θανάτους των ανθρώπων που πέθαναν από την ασθένεια Covid-19 στη Χώρα του Νείλου. Την ίδια στιγμή, καταγράφησαν 29 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα 285 άτομα. Αναφορικά με το νέο θύμα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου δήλωσε ότι πρόκειται για έναν 60χρονο Αιγύπτιο που επέστρεψε από την Ιταλία. Ενώ, οι 29 νεοεμφανιζόμενες λοιμώξεις περιλαμβάνουν έναν αλλοδαπό, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ορισμένες από τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν ήταν από πολίτες που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό ή είχαν έρθει σε επαφή με άλλα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από σήμερα και μέχρι τις 23 Μαρτίου, η Γαλλία θα πραγματοποιήσει πτήσεις επαναπατρισμού των υπηκόων της που βρίσκονται στην Αίγυπτο και οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Πρόκειται για ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού, καθώς όπως είναι γνωστό, από την Πέμπτη 19 Μαρτίου, η Αίγυπτος έχει ήδη διακόψει όλες τις διεθνείς πτήσεις από/προς τη χώρα.

Ιαπωνία: Ξεπέρασαν τα 1000 τα κρούσματα

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει 1.016 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού έως το Σάββατο, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, φτάνοντας ένα νέο ορόσημο, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποφύγει μια υγειονομική κρίση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 1.728, αν συμπεριληφθούν τα 712 κρούσματα που καταγράφηκαν σε ένα κρουαζιερόπλοιο που είχε αγκυροβολήσει κοντά στο Τόκιο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το NHK.

Παρόλο που ο αριθμός των μολύνσεων εξακολουθεί να αυξάνεται, η Ιαπωνία άρχισε να αποσύρει ορισμένα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

Φιλιππίνες:

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα τον 19ο θάνατο στη χώρα που σχετίζεται με τον νέο κοοωνοϊό και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 262 από 230 που ήταν την προηγούμενη ημέρα. Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έχει θέσει περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της χώρας υπό αυστηρή καραντίνα στο σπίτι ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19.

Σιγκαπούρη: Πρώτος θάνατος

Τους πρώτους θανάτους ανθρώπων που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε σήμερα η Σιγκαπούρη. Οι δύο ασθενείς που πέθαναν ήταν μια 75χρονη γυναίκα από την Σιγκαπούρη και ένας 64χρονος Ινδονήσιος άνδρας, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, που έχει λάβει επαίνους για τα αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης του ιού, έχει επιβεβαιώσει 385 κρούσματα του ιού και είχε μέχρι χθες κατορθώσει να αποφύγει θανάτους από τον Covid-19 από τότε που αυτός ξέσπασε στη χώρα στις αρχές Ιανουαρίου.

Ταϊλάνδη: Μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε σήμερα την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην επικράτειά της, με 89 νέα κρούσματα τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό τους στη χώρα σε 411. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας Ταουισίν Ουισανουγιότιν δήλωσε ότι τα νέα κρούσματα συνδέονται με παλαιότερα από έναν αγώνα πυγμαχίας, ένα συγκρότημα ψυχαγωγίας και μια θρησκευτική συγκέντρωση στη γειτονική Μαλαισία. Από τους προσβληθέντες, οι 366 λαμβάνουν θεραπεία, ενώ 44 έχουν αναρρώσει. Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει έναν θάνατο από την Covid-19.

Νότια Κορέα: Σχεδόν 8800 τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα 147 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC). Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 8.799. Οι νέες μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο αυξήθηκαν και πάλι σε πάνω από 100, από τις 87 που είχαν ανακοινωθεί χθες, παρόλο που η Νότια Κορέα καταγράφει μια τάση επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας από την κορύφωση των 909 κρουσμάτων στις 29 Φεβρουαρίου.

Βραζιλία: Προς Κίνα για βοήθεια μετά την διπλωματική κρίση

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαίχ Μπολσονάρου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ και να ζητήσει την αποστολή ιατρικού εξοπλισμού για να ελέγξει την πανδημία του νέου κορωνοϊού, είτε αγοράζοντας τα όργανα αυτά, είτε με δανεισμό ή με δωρεά. Κρατώντας αποστάσεις από τη διπλωματική κρίση που προκάλεσε ο γιος του, όταν επέρριψε ευθύνες στο Πεκίνο για την υγειονομική κρίση, ο Μπολσονάρου είπε ότι Κίνα και Βραζιλία έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα. Επέμεινε όμως ότι δεν συζητά το ενδεχόμενο να κηρύξει τη χώρα σε "κατάσταση πολιορκίας" γιατί κάτι τέτοιο θα έσπερνε τον πανικό στους κατοίκους. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Λουίς Ενρίκε Μαντέτα δήλωνε ότι το σύστημα υγείας της χώρας έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την κρίση μόνο για 30 ημέρες. Μέχρι σήμερα, 11 άνθρωποι έχουν πεθάνει και 904 έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στη Βραζιλία, τη χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Κούβα: Κλείνει τα σύνορα σε μη υπηκόους της

Η Κούβα ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο των συνόρων της σε μη κατοίκους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ η χώρα προσπαθούσε τις τελευταίες ημέρες να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής της δραστηριότητας, κινητήριος δύναμη της οικονομίας της. "Θα εισάγουμε κανόνες για την είσοδο στα σύνορα της χώρας, επιτρέποντας μόνο την είσοδο κατοίκων στην Κούβα", ανακοίνωσε στην τηλεόραση ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας Κανέλ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τα κρούσματα της νόσου Covid-19 στη χώρα ανέρχονται σε 21, συμπεριλαμβανομένου ενός θανάτου, ενός Ιταλού τουρίστα, ανέφερε ο Κουβανός Πρόεδρος. Στη χώρα υπάρχουν επίσης 716 ύποπτα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. "Εγγυόμαστε την επιστροφή στην Κούβα των Κουβανών που βρίσκονται στο εξωτερικό, το δικαίωμα των ξένων που βρίσκονται εδώ να επιστρέψουν στις χώρες τους και διατηρούμε την οικονομική δραστηριότητα", πρόσθεσε. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την Τρίτη και για διάστημα 30 ημερών, με την έξοδο από την χώρα να παραμένει δυνατή, αλλά μόνο για τους περίπου 60.000 τουρίστες που βρίσκονται στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5.000 Γάλλων.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Μαρέρο δήλωσε πως σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία στο νησί θα κλείσουν, ένα μέτρο πρωτοφανές στη χώρα. Με τον τουρισμό την κινητήριο δύναμη της οικονομίας και μια σημαντική πηγή ξένου συναλλάγματος, η Κούβα αρνιόταν μέχρι στιγμής να επιβάλει περιορισμούς στα σύνορά της. Η πολιτική αυτή την έφερε σε σύγκρουση με γειτονικές χώρες και επέσυρε κριτική από ένα μέρος του πληθυσμού, που εξέφρασε ανησυχίες καθώς στη χώρα το 20% των κατοίκων είναι άνω των 60 ετών, και συχνά υπάρχει έλλειψη σε σαπούνια και οι διακοπές παροχής νερού είναι συχνές.

Κολομβία: Πανεθνική καραντίνα μετά την Τρίτη

Η Κολομβία θα επιβάλει πανεθνική καραντίνα από την Τρίτη το βράδυ, ανακοίνωσε αργά χθες Παρασκευή ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε, το πιο δραστικό μέτρο που εφαρμόζεται μέχρι στιγμής σε χώρα της Νότιας Αμερικής για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού. Η καραντίνα θα διαρκέσει 19 ημέρες, έως τις 13 Απριλίου. Στην πρωτεύουσα Μπογκοτά ξεκίνησε από την Παρασκευή μια τετραήμερη άσκηση καραντίνας. Στην χώρα έχουν καταγραφεί 158 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Παραγουάη: Πρώτος θάνατος

Η Παραγουάη ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο ενός ανθρώπου που είχε μολυνθεί από κορονοϊό, σε μια χώρα που έχει καταγράψει 18 κρούσματα της νόσου. "Με λύπη ανακοινώνουμε το θάνατο ενός από τους ασθενείς μας λόγω του κορονοϊού. Είχε εισηχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας πριν από λίγες ημέρες", τόνισε ο υπουργός Υγείας Χούλιο Μασολένι με tweet του. Η Παραγουάη, που ανακοίνωσε στις 13 Μαρτίου την αναστολή των απευθείας πτήσεων με την Ευρώπη, έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα. Σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας είναι κλειστά και οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις απαγορεύονται.

Μεξικό: Η Volkswagen αναστέλλει την λειτουργία του εργοστασίου της

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen θα κλείσει προσωρινά τα εργοστάσιά της στις μεξικανικές πολιτείες Πουέμπλα και Γκουαναχουάτο για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε η μονάδα της εταιρείας στο Μεξικό, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για την πανδημία του κορονοϊού. Η αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων ξεκινά στις 30 Μαρτίου και θα επεκταθεί έως τις 12 Απριλίου, τόνισε η Volkswagen. Η εταιρεία επίσης ανέφερε πως η μείωση της ζήτησης και ο κίνδυνος ελλείψεων εξαρτημάτων αποτελούν επίσης παράγοντες στην αναστολή παραγωγής στα εργοστάσια. Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Volkswagen στο Μεξικό, όπως οι θερμικοί έλεγχοι των εργαζομένων στα εργοστάσια και περιορισμοί στις μετακινήσεις και σε συναντήσεις ομάδων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top