ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκκληση στην Κυβέρνηση για καταβολή 'ειδικού μισθού' σε κατηγορίες εργαζομένων- Η πρόταση της ΕΔΕΚ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκκληση στην Κυβέρνηση για καταβολή 'ειδικού μισθού' σε κατηγορίες εργαζομένων- Η πρόταση της ΕΔΕΚ

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να συμπεριλάβει στα νομοσχέδια που θα καταθέσει στη Βουλή τις προτάσεις της ΕΔΕΚ για στήριξη των αυτοτελώς εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λόγω της οικονομικής κρίσης ως συνέπεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως.

 
Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «παρά την αναστολή των εργασιών διαφόρων επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων, τα τρέχοντα έξοδα σε δάνεια, ενοίκιο, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά. συνεχίζουν».
 
Είναι για τούτο, σημειώνει, «που απευθύνω έκκληση στην κυβέρνηση να συμπεριλάβει στα νομοσχέδια που θα καταθέσει στη Βουλή τις προτάσεις της ΕΔΕΚ για στήριξη των αυτοτελώς εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
 
Οι προτάσεις της ΕΔΕΚ, σύμφωνα με τη δήλωση του Προέδρου της, είναι «η καταβολή δεκαπενθήμερου ‘ειδικού μισθού’ στους αυτοτελώς εργαζομένους και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη βάση των εισοδημάτων που δηλώνουν στις κοινωνικές ασφαλίσεις».
 
Πρόταση της ΕΔΕΚ είναι όπως  «η οικονομική ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί ότι μέρος αυτής της ενίσχυσης θα δοθεί για την εξόφληση των προμηθευτών τους ή και όσων τους παρέχουν υπηρεσίες».
 
Οι αιτήσεις για τα πιο πάνω να γίνουν διαδικτυακά και η διεκπεραίωσή τους να γίνει άμεσα, καταλήγει η γραπτή δήλωση του Μαρίνου Σιζόπουλου.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top