ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Παρά την υγειονομική κρίση, η Τουρκία συνεχίζει τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας - ΧΑΡΤΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Παρά την υγειονομική κρίση, η Τουρκία συνεχίζει τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας - ΧΑΡΤΗΣ

Παρά την υγειονομική κρίση που πλήττει και την Τουρκία σε μεγάλο βαθμό, όπως αποδεικνύεται δεν σταματάνε σε καμία περίπτωση οι γεωπολιτικές επιδιώξεις της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ από την γείτονα χώρα, λόγω κορωνοϊού, υπάρχουν ήδη 37 νεκροί και 1529 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πράγμα που η Τουρκία ήθελε στην αρχή να μετριάσει την σημαντικότητά του.

Όμως, αυτό δεν δύναται να σταματήσει την Τουρκία από τις επεκτακτικές τις επιδιώξεις, τόσο στην Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο και στον Έβρο.

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν, με όχημα τους πρόσφυγες/μετανάστες που έχει μεταφέρει στα δυτικά σύνορα της χώρας με Ελλάδα, πάνω στον Έβρο, προσπαθεί με κάθε τρόπο να παραβιάσει την κυριαρχία της Ελλάδας επί των συνόρων της. Αποσκοπώντας παράλληλα και σε πιθανά ανταλλάγματα από ΕΕ, τόσο για την λύση του Συριακού όσο και για την διαχείριση των ροών εντός του τουρκικού κράτους.

Μάλιστα, όπως φαίνεται, παρά την μείωση της έντασης των επεισοδίων, οι επιθέσεις για είσοδο εντός των Ελληνικών χωρικών συνόρων δεν θα σταματήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Έτσι και στην Κυπριακή ΑΟΖ νοτία του νησιού, οι παραβιάσεις συνεχίζονται. Όπως μπορείτε να δείτε από τον σχετικό χάρτη, το Γιαβούζ αλλά και το Μπαρμαρός εξακολουθούν να βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή, συνοδεία βοηθητικών, εφοδιαστικών πλοίων.

Σύμφωνα και με ρεπορτάζ του Φιλελευθερου, τώρα αναμένονται και οι κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σύμπλευση με τις πετρελαϊκές εταιρείες που αδειοδοτήθηκαν για διενέργεια ερευνών και γεωτρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου είναι προγραμματισμένη η γεώτρηση της ENI και TOTAL στο θαλασσοτεμάχιο 6 και τον Ιούνιο αναμένονται επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις εκ μέρους της Exxon Mobıl.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top