ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ: Βρέθηκε θετικός στον ιό ένας μοναχός του Αγίου Όρους

ΕΛΛΑΔΑ: Βρέθηκε θετικός στον ιό ένας μοναχός του Αγίου Όρους

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Χαλκιδική, καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό είναι ένας μοναχός της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, ο οποίος μεταφέρθηκε το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του halkidikifocus, πρόκειται για έναν μεσήλικα, περίπου 60 ετών, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Αγγλία και επέστρεψε στην Αθωνική Πολιτεία πριν την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης εισόδου επισκεπτών στο Άγιο Όρος, στις 20 Μαρτίου.

Ο μοναχός παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα, ενώ μετά τα θετικά αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου για τον ιό SARS-CoV-2, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το χρονικό διάστημα που διέμεινε στη Μονή Ξενοφώντος, μετά την επιστροφή του από την Αγγλία, ήρθε σε επαφή με δύο μοναχούς, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα εντός της μονής.

Ύποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikifocus, τις τελευταίες ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, νοσηλεύεται άτομο νεαρής ηλικίας, από χωριό του Δήμου Ν. Προποντίδας, το οποίο επέστρεψε πρόσφατα από τη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έχει ληφθεί σχετικό δείγμα προκειμένου να διενεργηθεί το ειδικό τεστ, απ' όπου θα προκύψει αν το συγκεκριμένο άτομο είναι θετικό ή όχι στον κορωνοϊό.

 Από Voria.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top