ΚΟΣΜΟΣ

ταξιδιωτική οδηγία Τραμπ για αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών

ταξιδιωτική οδηγία Τραμπ  για  αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών

Με εντολή του Προέδρου Τραμπ το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία παροτρύνει τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης και του Κονέκτικατ να αποφύγουν επί 14 ημέρες τα μη απαραίτητα εγχώρια ταξίδια.

Η οδηγία αυτή που έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή και δεν ισχύει για τους εργαζόμενους σε κλάδους κρίσιμης υποδομής, συμπεριλαμβανομένων, των εργαζομένων στις μεταφορές, των επαγγελματιών δημόσιας υγείας, των εργαζομένων σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, εφοδιασμό τροφίμων, επικοινωνίες μέσα ενημέρωσης και άλλους που ορίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών αφήνει στη διακριτικότητα των κυβερνητών των τριών πολιτειών την εφαρμογή αυτής της οδηγίας.
 
Ο Αμερικανός Πρόεδρος που είχε ξεσηκώσει το μεσημέρι τις πολιτείες με τις δηλώσεις του πως θα τις έθετε σε καραντίνα 14 ημερών, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Twitter ότι με τη συμβουλή της ομάδας δράσης του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό και μετά από διαβουλεύσεις με τους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, Νέας Ιερσέης και Κονέκτικατ ζήτησε από το CDC να εκδώσει ισχυρή ταξιδιωτική οδηγία για τις τρεις πολιτείες. Οι τρεις κυβερνήτες θα διαχειριστούν την εφαρμογή της σε διαβούλευση με την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

«Δεν θα είναι αναγκαία η καραντίνα», ήταν το μήνυμα του Προέδρου, που είχε μιλήσει στους δημοσιογράφους για τις σκέψεις του, λίγο πριν αναχωρήσει για το Νόρφολκ της Βιρτζίνια, για την τελετή με αφορμή την αναχώρηση του δυναμικότητας 1.000 κλινών πλωτού νοσοκομείου «Comfort» για τη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στη τελετή που έλαβε χώρα στο ναύσταθμο του Νόρφολκ Βιρτζίνια, για τον απόπλου του USNS Comfort, o Πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε ότι θα λάβει τάχιστα την απόφαση για το αν θα θέσει σε καραντίνα τμήματα της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης και του Κονέκτικατ, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες περιοχές.  Στην ομιλία του διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα έχει εφαρμογή σε άτομα όπως οδηγοί φορτηγών που προέρχονται από εκτός Νέας Υόρκης κι απλά εκτελούν μεταφορές ή είναι διερχόμενοι. «Δεν θα επηρεάσει καθόλου το εμπόριο», είπε.

Σε συνέντευξη προς το  CNN, ο κυβερνήτης Κουόμο παρομοίασε την καραντίνα ως μια «ομοσπονδιακή κήρυξη πολέμου».
«Θα ήταν χάος και αναταραχή. Είναι εντελώς αντίθετο με ό, τι λέει, δεν νομίζω ότι είναι εύλογο, δεν νομίζω ότι είναι νόμιμο», ανέφερε ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης, λέγοντας ότι ούτε αυτός, ούτε οι κυβερνήτες Νέας Ιερσέης και Κονέκτικατ το έχουν συζητήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top