ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φυλάκιση 20 ημερών στον 30χρονο που έφτυσε και κλωτσούσε αστυνομικούς

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φυλάκιση 20 ημερών στον 30χρονο που έφτυσε και κλωτσούσε αστυνομικούς

Ποινή φυλάκισης 20 ημερών επέβαλε τη Δευτέρα (30/3) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 30χρονου Γεωργιανού, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή επιτέθηκε σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου για εφαρμογή του διατάγματος περιορισμού της μετακίνησης.

Ο 30χρονος, που παραδέχθηκε ενοχή, τελούσε υπό διήμερη κράτηση από το Σάββατο για υπόθεση που, μεταξύ άλλων, αφορούσε επίθεση εναντίον αστυνομικών, κακόβουλη ζημιά και παρακοή του διατάγματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Αγίου Τύχωνα, όπου κλήθηκε μέλος της ομάδας Ζ του ΟΠΕ Λεμεσού, μετά από πληροφορία ότι αλλοδαποί περιφέρονταν άσκοπα κατά παράβαση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου.

Κατά τον έλεγχο , ο 30χρονος αρνήθηκε να συνεργαστεί και να δώσει τα προσωπικά του στοιχεία, ούτε κατείχε τη σχετική άδεια κυκλοφορίας και επιχείρησε να κτυπήσει με τα χέρια τον αστυνομικό. Ακολούθως κατάφερε να τον κλωτσήσει με δύναμη και να τον ρίξει πάνω στην αστυνομική του μοτοσικλέτα, η οποία έπεσε στο έδαφος και υπέστη ζημιές.

Ο 30χρονος επιχείρησε εκ νέου να επιτεθεί στον αστυνομικό, ενώ επενέβη παρευρισκόμενος πολίτης και ο αστυνομικός προχώρησε στη σύλληψη του για αυτόφωρο αδίκημα.

Όταν στη σκηνή κλήθηκε περίπολο του ΟΠΕ, ο Γεωργιανός επιχείρησε να επιτεθεί σε δυο αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον μεταφέρουν στο όχημα, ενώ έφτυσε στο πρόσωπο ενός εξ αυτών. Συνέχισε δε να αντιστέκεται και κλώτσησε και έσπασε το καθρεφτάκι του υπηρεσιακού οχήματος, ενώ δεν σταμάτησε να φτύνει προς διάφορες κατευθύνσεις.

Εντός του οχήματος όπου τοποθετήθηκε με χειροπέδες και μέχρι τη μεταφορά του στα κρατητήρια, ο 30χρονος φέρεται να κλωτσούσε συνεχώς και να προκαλεί ζημιές, ενώ από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως πρόκειται για Γεωργιανό, του οποίου η αίτηση για πολιτικό άσυλο απορρίφθηκε τέλος Ιανουαρίου, όμως διαμένει νόμιμα στη Δημοκρατία, αφού εντός 75 ημερών δικαιούται να υποβάλει έφεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού έκρινε ένοχο σήμερα τον 30χρονο και πέραν της ποινής φυλάκισης των 20 ημερών, εξέδωσε διάταγμα αποζημίωσης ύψους 400 ευρώ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα αστυνομικά οχήματα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top