ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Πάνω από εννιά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ οι απώλειες στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αξιών! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Πάνω από εννιά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ οι απώλειες στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αξιών! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Με την τελευταία του έρευνα το παρατηρητήριο ποδοσφαίρου (CIES) υπολόγισε σε πάνω από 9 δις τις συνέπειες στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο των 5 κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης!

Οι μελέτες του είναι κατά κανόνα αξιόπιστες και βασίζονται σε εμπεριστατωμένα στοιχεία.

Το παρατηρητήριο ποδοσφαίρου (CIES) στην τελευταία του έρευνα ασχολείται με την πτώση της χρηματιστηριακής αξίας των ποδοσφαιριστών στα Top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και φτάνει στο συμπέρασμα ότι η πτώση αγγίζει ήδη το 28%!

Χρησιμοποιώντας έναν δικό του αλγόριθμο που υπολογίζει την αξία ενός ποδοσφαιριστή υπολογίζοντας διάφορους παράγοντες (ηλικία, συμβόλαιο, καριέρα, απόδοση, πρωτάθλημα που αγωνίζεται), το CIES καταλήγει από η αξία των ποδοσφαιριστών των 5 κορυφαίων πρωταθλημάτων υποχώρησε από τα 32,7 στα 23,4 δις ευρώ, μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Πολ Πογκμπά η χρηματιστηριακή αξία του οποίου υποχώρησε από τα 65 στα 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την μεγαλύτερη χασούρα φέρεται να έχει η Μαρσέιγ που είδε τα περιουσιακά της στοιχεία (ποδοσφαιριστές) να χάνουν το 38% της αξίας τους, μόλις σε ένα μήνα!

Μία έρευνα που αντανακλαστικά επηρεάζει και τις ελληνικές ομάδες που θα έχουν δεδομένα παράπλευρες απώλειες από την πανδημία, αφού στα ίδια ποσοστά αναμένεται να πέσει και η χρηματιστηριακή αξία και των δικών τους παικτών, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχόμενες πωλήσεις θα γίνουν σε πολύ μικρότερα νούμερα από ότι προ κορωνοϊού.

Πηγή: sdna.gr

The post ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Πάνω από εννιά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ οι απώλειες στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αξιών! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top