ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΥΝΜ: Δωρέα εξοπλισμού - 'Άστοχη προσπάθεια και επίρριψη ευθυνών στους επαγγελματίες υγείας'

ΠΑΣΥΝΜ: Δωρέα εξοπλισμού - 'Άστοχη προσπάθεια και επίρριψη ευθυνών στους επαγγελματίες υγείας'

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι σε αναφορές που έγιναν για δήθεν κατάχρηση του προστατευτικού εξοπλισμού απο τα μέλης τους δηλώνει ο Παγκύσπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαίων.

Με γραπτή ανακοίνωση του η οποία αναφέρεται στην δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία του ΟΚΥΠΥ , εκφράζει την ανησυχία για την άδικη επίρριψη ευθυνών στους επαγγελματίες υγείας.

"Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη μας (νοσηλευτές, μαίες, επισκέπτριες υγείας) αντιμετωπίζουν τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, είμαστε ευγνώμονες για τις αυτοθυσίες που κάνουν και για το γεγονός οτι βάζουν πρώτο μέλημα τους το καθήκον προς τον άνθρωποκαι την υγεία πολιτών", αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΠΑΣΥΝΜ.

Μέσα απο την ανακοίνωση απάντησε σε όσους επιρρίπτουν ευθύνες στους επαγγελματίες υγείας και κάνουν αναφορές για έλλειψη προστατευτικού υλικού ή κατάχρηση του. Συγκεκριμένα σε γραπτή ανακοίνωση του ο Παγκύσπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαίων αναφέρει "Δηλώνουμε ενοχλημένοι σε αναφορές που έγιναν απο διαφορους για δήθεν κατάχρηση του προστατευτικού εξοπλισμού απο τα μέλη μας και την άστοχη προσπάθεια για επίρριψη ευθυνών στους μάχιμους νοσηλευτές και μαίες. Τα μέλη μας πολέμησαν και πολεμούν με ότι είχαν στην διάθεση τους αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να βρεθούν και στο ειδώλιο του κατηγορημένου ή να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα για πιθανές ελλείψεις ή/και ανεπάρκειες που έχουν διαφανεί σε σχέση με το σχεδιασμό, την οργάνωση και τη λειτουργικότητα των νοσοκομείων μας".

Αξίζει να σημειωθεί το σημείο όπου στην ανακοίνωση τους ο ΠΑΣΥΝΜ , καλεί τον ΟΚυπΥ και το Υπουργείο Υγείας, να χρησιμοποιήσουν σωστά τα εκατομμύρια ευρώ που έουν εξαγγελθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και να προβούν έστω και τώρα στη σωστή θωράκιση όλων των επαγγελματιών υγείας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για αντιμετώπιση της πανδημίας με τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό.

Επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι ο ΠΑΣΥΝΜ έχει προβεί σε αφορά απο το Ισραήλ 500 προστατευτικών ασπίδων προσώπου, οι οποίες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν κατόπιν απολύμανσης και 100 ολόσωμες φόρμες Τ5 και Τ6 προστασίας τις οποίες θα διαθέσει στις κατα τόπους διευθύνσεις των κρατικών νοσηλευτηρίων για προστασία των επαγγελματιών υγείας. Ωστόσο προτίθεται να αφοράσει και να προσφέρει στα κρατικά νοσηλευτήρια και άλλο προστατευτικό εξοπλισμο ( μάσκες, γυαλιά κτλ).

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top