ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Κτηνιατρικός Σύλλογος : Καμιά ένδειξη ότι ζώα που διαβιούν με ανθρώπους θετικούς στον κορωνοϊό, μολύνονται

Κτηνιατρικός Σύλλογος : Καμιά ένδειξη ότι ζώα που διαβιούν με ανθρώπους θετικούς στον κορωνοϊό, μολύνονται

Με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα κατοικίδια ζώα που διαβιούν με ανθρώπους θετικούς στο κορωνοϊό, μολύνονται και νοσούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άνθρωπο, ή άλλα ζώα, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

 

Σημειώνει ότι ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Συμβούλιο Κύπρου, στηριζόμενος στα δεδομένα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από τους Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Κτηνιάτρων (WVA, FVE, WSAVA), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων (ECDC), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και το Διεθνή Οργανισμό Επιζωοτιών (OIE), ότι τα δεδομένα που δημοσιεύονται πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή και σκεπτικισμό, καθώς πολλές «έρευνες» του παρελθόντος έχουν καταρριφθεί ως ανυπόστατες.

Αναφέρει ότι κορυφαίο εργαστήριο στην Αμερική (IDEXX LAB.), έχει εξετάσει χιλιάδες δείγματα από κατοικίδια ζώα (σκύλους, γάτες) για τον κορωνοϊό (SARS-COV-2) και δεν ανευρέθηκε κανένα θετικό δείγμα. Η μέθοδος εξέτασης ήταν η ανίχνευση γονιδιώματος του ιού (RT-PCR).

«Πρέπει να τονιστεί ότι όλοι οι οργανισμοί Δημόσιας Υγείας ανά τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξέλιξη της νόσου του Covid-19, διαβεβαίωσαν ξανά στις 4 Απριλίου, ότι δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι ο κορωνοϊός (SARS-COV-2) μπορεί να μεταδοθεί από τα κατοικίδια ζώα στον άνθρωπο», προστίθεται.

Ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος προτρέπει στους πολίτες που πάσχουν από κορωνοϊό και συγκατοικούν με κατοικίδια ζώα να φροντίζουν το κατοικίδιο τους και να τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής και μέτρα προφύλαξης που συστήνονται από το Υπουργείο Υγείας

«Μην εγκαταλείπετε τα κατοικίδια σας. Να ενημερώνεστε μόνο από επιστημονικές εταιρείες και επίσημους φορείς. Η λοίμωξη από τον κορωνοϊό (SARS-COV-2), αφορά μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, η οποία αποτελεί και τον κύριο τρόπο μετάδοσης της. Τα κατοικίδια και παραγωγικά ζώα, δε φαίνεται να παίζουν σοβαρό ρόλο στη διασπορά του ιού», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top