ΔΙΕΘΝΗ

Ομάδα ιατρών και νοσοκόμων από Ρουμανία και Νορβηγία φτάνει σε Μιλάνο και Μέργκαμο

Ομάδα ιατρών και νοσοκόμων από Ρουμανία και Νορβηγία φτάνει σε Μιλάνο και Μέργκαμο

Ομάδα ιατρών και νοσοκόμων από τη Ρουμανία και τη Νορβηγία φτάνει στο Μιλάνο και το Μέργκαμο μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, για να βοηθήσει το ιταλικό ιατρικό προσωπικό που εργάζεται για την καταπολέμηση του COVID19, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Γιάνες Λέναρτσιτς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Αυστρία έχει επίσης προσφέρει πάνω από 3.000 λίτρα απολυμαντικών στην Ιταλία μέσω του Μηχανισμού, ενώ η Κομισιόν θα συντονίσει και θα συγχρηματοδοτήσει αυτή την ευρωπαϊκή βοήθεια.

Την ίδια ώρα το δορυφορικό σύστημα Copernicus της ΕΕ έχει επίσης ενεργοποιηθεί από την Ιταλία για τη χαρτογράφηση των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης καθώς και των δημόσιων χώρων κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης.

Χθες, η Ιταλία έλαβε παρέλαβε φορτία εξοπλισμού ατομικής προστασίας μέσω του Κέντρου Συντονισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της ΕΕ, με προέλευση την Κίνα. Ορισμένα Κράτη Μέλη της ΕΕ έχουν επίσης στείλει στην Ιταλία προστατευτικό εξοπλισμό, όπως μάσκες, φόρμες εργασίας και ανεμιστήρες, καθώς επίσης παραλαμβάνουν Ιταλούς ασθενείς για θεραπεία στο έδαφός τους.

Ο, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, ευχαρίστησε τη Ρουμανία, τη Νορβηγία και την Αυστρία για την υποστήριξη της Ιταλίας "σε μια εποχή τόσο δύσκολη για όλη την ήπειρο". "Αυτή είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ σε δράση", είπε. Το Κέντρο Συντονισμού της ΕΕ λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο με όλα τα Κράτη Μέλη για να διασφαλίσει ότι η βοήθεια κατευθύνεται εκεί που είναι πιο απαραίτητη", τόνισε ο Γιάνες Λέναρτσιτς.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν συμπλήρωσε πως "αυτοί οι νοσοκόμοι και οι γιατροί, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους σε άλλα Κ-Μ, είναι το πραγματικό πρόσωπο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης". "Όλη η Ευρώπη είναι υπερήφανη για σας. Η Κομισιόν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει την Ιταλία και όλα τα Κ-Μ μας", σημείωσε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top