ΚΟΣΜΟΣ

Δεν αποδέχεται το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου η Τουρκία – Τέτοιες πρωτοβουλίες βλάπτουν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ

Δεν αποδέχεται το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου η Τουρκία – Τέτοιες πρωτοβουλίες βλάπτουν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ

Δεν αποδέχεται το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου η Τουρκία σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε μάλιστα ότι αυτές οι πρωτοβουλίες βλάπτουν και τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ αλλά και τις προσπάθειες συμβιβασμού μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.
 

Πηγές του τουρκικού πρωθυπουργικού γραφείου, τις οποίες επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι χθες ο Μάρτιν Σουλτς τηλεφώνησε στον Τούρκο Πρωθυπουργό και ανέφερε ότι το ψήφισμα έγινε δεκτό σε μια συνεδρία που ο ίδιος δεν ήταν παρών και πως προσωπικά γνωρίζει τη στάση της Τουρκίας σε αυτό το θέμα και αντιλαμβάνεται την αντίδραση που έχει υπήρξε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε στον Μάρτιν Σουλτς ότι “αυτή η πρωτοβουλία κύκλων, οι οποίοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία με πολιτικούς σκοπούς, με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να βλάψουν τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, έτσι μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά και τις προσπάθειες για συμβιβασμό μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας”. Ανέφερε ότι η Τουρκία αρνείται αυτό το ψήφισμα.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι δείξουν ειλικρίνεια και θέλουν να συμβάλουν στις σχέσεις Τουρκίας – Αρμενίας, πρέπει να καλέσουν την Αρμενία και την αρμενική διασπορά να καθίσουν σε διάλογο με την Τουρκία.

Όπως είπε, δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση στην πρόταση προς την Αρμενία για ίδρυση κοινής ιστορικής επιτροπής για την αντικειμενική έρευνα των γεγονότων του 1915, προσθέτοντας ότι μόνο με την ενθάρρυνση αμοιβαίων προσπαθειών μπορεί να ερευνηθούν οι πραγματικότητες και να υπάρξει συμβιβασμός.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε ακόμη πως σε μια περίοδο που πρέπει η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης να είναι στο ανώτατο επίπεδο της σε σχέση με την πολιτική κρίση στην Ευρώπη και το στενό της περιβάλλον, αυτή η αστήριχτη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου θα προκαλέσει ζημιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top