ΔΙΕΘΝΗ

Προετοιμαστείτε να μείνετε σπίτι για μακρύ χρονικό διάστημα, προειδοποιούν οι Τούρκοι ειδικοί

Προετοιμαστείτε να μείνετε σπίτι για μακρύ χρονικό διάστημα, προειδοποιούν οι Τούρκοι ειδικοί

“Προετοιμαστείτε να μείνετε για πολύ μακρύ διάστημα στο σπίτι, αυτή η διαδικασία μπορεί να παραταθεί λίγο, προσπαθήστε να είστε ευτυχισμένοι στο σπίτι”, δηλώνει ο καθηγητής Τεβφίκ Οζλού, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας της Τουρκίας.

Ο επιστήμονας δηλώνει πως είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες δύο- τρεις εβδομάδες/ “Ας μη βγούμε από το σπίτι, στην Κίνα παρατηρήθηκε πτώση στους δύο μήνες, η Τουρκία δεν ήρθε σε εκείνο το σημείο, είμαστε στην περίοδο της ανόδου. Φαίνεται να υπάρχει ραγδαία αύξηση. Τα νέα μέτρα μπορεί να είναι ωφέλιμα”, ανέφερε.

Και ο καθηγητής, μέλος επίσης της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας δρ Μεχμέτ Τζεϊχάν δηλώνει πως “αν περιμένουμε μια βδομάδα για μέτρα θα είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε με τα διπλά κρούσματα”, προσθέτοντας ότι “μέσα σε έξι μέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα”.
 
Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε νομούς 
 -----------------
Από την πλευρά του πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Ισμαήλ Τζινέλ δήλωσε ότι για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού χρειάζεται να ληφθούν περισσότερα μέτρα, προσθέτοντας ότι “ενδέχεται, ίσως όχι σε ολόκληρη την Τουρκία, αλλά στους πέντε νομούς όπου υπάρχουν περισσότερα κρούσματα”. 

Οι νομοί με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, η Άγκυρα, το Ικόνιο και το Κοτζάελι. “Σιγά σιγά τα νοσοκομεία και τα ΜΕΘ γεμίζουν. Με ένα ελιγμό γίνεται προετοιμασία για ένα πιθανό μεγάλο κύμα. Προστίθενται νέα κρεβάτια εντατικής θεραπείας, σχεδιάζεται το άνοιγμα νέων νοσοκομείων. Μόνο που είναι άγνωστο ποια θα είναι η διάσταση του νέου κύματος και που θα φτάσει το σημείο peak. Στη Γαλλία πέθαναν 1400 άτομα σε μια μέρα. Υπάρχει πιθανότητα για δεύτερο κύμα”, ανέφερε.

Ο καθηγητής Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε ότι περιμένει να αρχίσει η μείωση κρουσμάτων τον Μάιο. “Το σημαντικό είναι με πόσους ασθενείς θα έχουμε να ασχοληθούμε όταν υπάρξει κορύφωση. Ενδέχεται η κορύφωση να γίνει προς το τέλος Απριλίου”, ανέφερε. Πρόσθεσε πως “είτε βρεθεί είτε όχι εμβόλιο θα απαλλαγούμε από τη νόσο”, ενώ σημείωσε πως “η Τουρκία δεν ήταν απροετοίμαστη όπως η Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία”.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top